CARSKA PITA: Najjednostavnija, a najukusnija, omiljena na svim trpezama
Carska pita je idealan izbor za jutarnji obrok, jednostavna za pripremu, hranljiva i savršena za sve uzraste. Ovaj brzi recept sa kukuruznim brašnom i bogatstvom sira, šunke i povrća oduševiće celu porodicu!

Foto Jutjub/Printskrin
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 čaša jogurta ili kiselog mleka
- 1/2 čaše ulja
- 2 čaše od jogurta kukuruznog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g punomasnog sira
- 150 g kačkavalja
- 150 g šunke
- 4-5 kiselih krastavčića
- 2 crvene kisele paprike
- so po ukusu
Priprema:
Umutite jaja sa mikserom, a zatim dodajte kiselo mleko ili jogurt, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, malo soli, sir i ostale sastojke koje ste prethodno sitno iseckali. Sve dobro izmešajte varjačom i sipajte smesu u podmazan pleh. Pečite na 200 stepeni dok ne porumeni. Da biste bili sigurni da je pita pečena, probajte čačkalicom. Ako na čačkalici nema ostataka testa, pita je gotova. Ostavite da se malo prohladi, pa je isecite na kocke i poslužite. Prijatno!
(dnevnik)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRADICIONALNA VRANjANSKA PITA: Samsa sa mileramom od gotovih kora
15. 03. 2025. u 07:00

PITA SA SIROM I ŠUNKOM IZ TIGANjA: Sprema se očas posla, a uživa u svakom zalogaju
14. 03. 2025. u 07:00

FENOMENALNA POSNA SUVA PITA: Desert za svaku priliku
08. 03. 2025. u 12:30Jovana Vasić

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)