NAPRAVITE SAMI UKUSNU "GRICKALICU": Slani štapići

Bojana Jovanović

02. 07. 2025. u 09:18

Idealni su za put, jer mogu dugo da stoje, ako uspete da im odolite i ne pojedete ih sve dok su topli, tek pečeni!

НАПРАВИТЕ САМИ УКУСНУ ГРИЦКАЛИЦУ: Слани штапићи

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 500 g brašna

- 250 g masti

- čaša vode

- čaša kiselog mleka

- kesica praška za pecivo

- so, po želji

U dubljoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte mast, vodu i kiselo mleko, pa zamesite glatko testo. Razvaljajte ga na debljinu od oko jednog centimetra i isecite na trake. Prebacite ih u pleh obložen pek-papirom, i pecite u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, oko 15-20 minuta, odnosno dok ne porumene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„UŽIVAJ, RECIKLIRAJ I ODGOVORNO KONZUMIRAJ“ poruka Apatinske pivare sa 31. Drinske regate