RUSKE PALAČINKE SA PAVLAKOM I SLANINOM: Toliko su dobre da im niko ne može odoleti
Slane ruske palačinke su super obrok za hladne dane, jer nema ništa lepše dok kućom ne zamiriše slaninica. Ruski recepti su nam uvek bliski, ali način na koji oni prave palačinke Srbima se posebno dopada.

Foto: Jutjub/Printskrin/Dare 2 cook now
Potrebni sastojci:
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja heljdinog brašna
- 1 kašičica soli
- 10 grama suvog kvasca
- 1 čaša mleka
- 1 žumance
- 1 belance
- 50 grama slanine
- 100 grama pavlake
- svež peršin
- so i biber
Priprema:
Pomešajte brašno, dodajte kvasac, a zatim mleko, so i jedno žumance. Umesite testo, a potom dodajte i posebno umućeno belance i ostavite na toplom da naraste.
Za to vreme prepržite slaninicu. Pecite palačinke od umešenog testa, a potom ih filujte sa nadevom od pavlake i peršuna. A onda poslužite sa prepečenom slaninicom.
Uživajte!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

IZRENDAJTE 1 TIKVICU I 2 KROMPIRA: Doručak koji ima sve potrebne vitamine i minerale
12. 08. 2023. u 11:00

VODENIČARSKA KUKURUZNA POGAČA: Slojevi od mekog zlatnog testa, a između puna sira
14. 08. 2023. u 13:14

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)