OSVOJIĆE VAS OD PRVOG ZALOGAJA: NAAN HLEB, dolazi iz Indije, a hrskav i poseban

Novosti online

08. 02. 2024. u 09:00

TRADICIONALNI indijski hleb, jednostavan, ukusan i hrskav, peče se originalno u tandori rerni, ali podjednako može da bude ukusan i ako ga spremite u tiganju.

ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан

Foto Shutterstock

Dodajte ga kao prilog nekom jelu ili konzumirajte samostalno, svakako je neodoljiv.

Potrebno:

* 280 g brašna

* 1 mala kašičica praška za pecivo (5 g)
* 1 mala kašika soli (6 g)
* 50 g jogurta
* 170 ml mlake vode
* ulje za premazivanje

Priprema:

Od svih sastojaka umesite testo pa ostavite jedan sat pokriveno na sobnoj temperaturi da miruje. Testo izručite na malo brašna i podelite ga na šest jednakih delova. Potom razvijte veličine manjeg tanjira, premažite ih sa uljem sa obe strane i pržite u tiganju.

Ne sipajte ulje u tiganj. Pecite po 1-2 minuta na srednjoj vatri sa obe strane. Vruć hleb umotajte u krpu.

(Trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)