SLASNO JELO KOJE POMERA GRANICE DOBROG UKUSA: Francuski krompir s lukom
FENOMENALAN ručak oduševiće i one izbirljive.
Sastojci:
* 1 kg krompira
* 100 g putera
* 4 kuvana jaja
* 250 g budimske kobasice
* 1 glavica crnog luka
* 200 ml kisele pavlake
* 100 g rendanog parmezana
* pola kašike brašna
* 3 kašike prezli
* so
* biber
* peršun 1 veza
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i obarite pa isecite na kolutove.
U pleh obložen pek-papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom.
U jednoj posudi pomešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Zatim pospite prezlama, parmezanom i puterom.
Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: "Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu"
IAKO će u Ovalni kabinet Bele kuće ući tek za dva i po meseca, već su počele analize može li Donald Tramp ispuniti predizborna obećanja i doneti mir Ukrajini i Bliskom istoku. Prema pisanju "Vol strit džornala", koji se poziva na izvore bliske Trampu, savetnici novoizabranog predsednika nude zamrzavanje rata duž prve linije, konsolidaciju okupiranih teritorija za Rusiju, demilitarizovanu zonu i zaustavljanje integracije Kijeva u NATO na 20 godina.
08. 11. 2024. u 09:02
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
KAJINA ĆERKA RADI ZA TRAMPA Lepotom očarala sina svetske zvezde: "Imam lepo dete, svidela mu se"
PEVAČICA Katarina Kaja Ostojić sa 19 godina rodila je ćerku Nikolinu, a dobila ju je iz prvog braka sa košarkašem Nikolom Dragojlovićem.
08. 11. 2024. u 08:34
Komentari (0)