SLASNO JELO KOJE POMERA GRANICE DOBROG UKUSA: Francuski krompir s lukom
FENOMENALAN ručak oduševiće i one izbirljive.
Foto Shutterstock
Sastojci:
* 1 kg krompira
* 100 g putera
* 4 kuvana jaja
* 250 g budimske kobasice
* 1 glavica crnog luka
* 200 ml kisele pavlake
* 100 g rendanog parmezana
* pola kašike brašna
* 3 kašike prezli
* so
* biber
* peršun 1 veza
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i obarite pa isecite na kolutove.
U pleh obložen pek-papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom.
U jednoj posudi pomešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Zatim pospite prezlama, parmezanom i puterom.
Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo
"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00
ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00
PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59
STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
ZEMLjOTRES USRED DNEVNIKA: Voditeljka se obratila u strahu: "Nadam se da će biti sve u redu" (VIDEO)
DOK je čitala vesti u noćnom Dnevniku, prekinuo ju je zemljotres...
24. 10. 2025. u 19:43
Komentari (0)