DOMAĆE BOMBONE PROTIV BOLOVA U GRLU I KAŠLJA: Potrebna su vam samo 2 sastojka

Novosti online

30. 04. 2024. u 17:00

Jednostavan recept za savršene lekovite bombone.

ДОМАЋЕ БОМБОНЕ ПРОТИВ БОЛОВА У ГРЛУ И КАШЉА: Потребна су вам само 2 састојка

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 šoljica vode
  • Sveže ili suvo lekovito bilje (žalfija, majčina dušica, koren sleza, slez, kamilica, menta)
  •  1 i po šoljica meda

Priprema:

 Sipajte u šerpicu ili ketler 2 šoljice vode i prokuvajte. U ključalu vodu stavite lekovito bilje (preporučuje se da od svake vrste bilja stavite po jednu kašičicu) da se natapa 20 minuta, a zatim procedite.

 U drugu posudu za kuvanje sipajte jednu šoljicu vode u kojoj je bilo potopljeno bilje i jednu i po šoljicu meda. Stavite da se kuva na srednjoj temperaturi.

 Mešajte sadržaj na toj temperaturi oko 30 minuta, odnosno dok ne dostigne 150 stepeni celzijusa. Možete proveriti da li je smesa gotova tako što ćete uzeti komadić smese i spustiti ga u ledenu vodu, ako se komadić odmah stvrdne, smesa je gotova.

Takođe, sa kuvanjem možete prestati onda kada vidite da se smesa počinje da peni i da se odvaja. Tada je važno brzo sklonite posudu sa šporeta kako smesa ne bi zagorela.

 Smesu potom prebacite u pleh koji ste pre toga premazali kokosovim (ili nekim drugim) uljem i ostavite je da se ohladi toliko da možete da je uzmete u ruke kako biste oblikovali bombone.

 Oblikovane bombone ređajte na papir za pečenje (ili tacnu) i ostavite ih da se potpuno ohlade. Možete ih posuti i šećerom u prahu kako se ne bi slepile jedna za drugu.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju