DA UVEK BUDETE SPREMNI ZA IZNENADNE GOSTE: Evo kako da pravilno zamrznete testo
ŽELITE da uvek budete spremni za nenadane goste, ali i da ne bacate hranu, pa ni testo?

Foto Shutterstock
Rešenje je jednostavno, ako umesite više nego što vam je potrebno, ostatak zamrznite i već vam je pola posla gotovo za sledeću pripremu pita ili peciva.
No, morate znati kako da ga pravilno zamrznete, da bi bilo potpuno isto kao sveže pripremljeno. Najpre ga dobro umesite, pa ubacite u kesu za zamrzavanje, preklopite ga i time istisnite sav vazduh iz nje, pa ostavite u zamrzivač. Možete ga smrznuti i u vakum plastičnoj kutiji. Prilikom odmrzavanja morate biti strpljivi, jer mu je potrebno bar četiri sata da odstoji u frižideru, ili tri na sobnoj temperaturi.
Izbegavajte odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni, jer nakon toga neće narasti tokom pečenja. Nemojte očekivati da se odmrznuto testo podigne, jer nema potrebe za tim – no, bez brige, desiće se kada ga ubacite u rernu.
Kada se odmrzne, izvadite ga iz kese ili posude, dobro premesite i ostavite malo da „odmori“. Trudite se da u rerni pečete na temperaturi između 170 i 190 stepeni, jer ona najviše odgovara pripremi testa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00

KUKURUZNI HLEB BEZ KVASCA I GLUTENA: Zdrav i ukusan, a sprema se brzo
18. 07. 2024. u 07:00

MED I ASPIRIN ČINE ČUDA: Omekšajte ispucale pete prirodnim sastojcima
18. 07. 2024. u 08:15

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)