DA UVEK BUDETE SPREMNI ZA IZNENADNE GOSTE: Evo kako da pravilno zamrznete testo
ŽELITE da uvek budete spremni za nenadane goste, ali i da ne bacate hranu, pa ni testo?
Rešenje je jednostavno, ako umesite više nego što vam je potrebno, ostatak zamrznite i već vam je pola posla gotovo za sledeću pripremu pita ili peciva.
No, morate znati kako da ga pravilno zamrznete, da bi bilo potpuno isto kao sveže pripremljeno. Najpre ga dobro umesite, pa ubacite u kesu za zamrzavanje, preklopite ga i time istisnite sav vazduh iz nje, pa ostavite u zamrzivač. Možete ga smrznuti i u vakum plastičnoj kutiji. Prilikom odmrzavanja morate biti strpljivi, jer mu je potrebno bar četiri sata da odstoji u frižideru, ili tri na sobnoj temperaturi.
Izbegavajte odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni, jer nakon toga neće narasti tokom pečenja. Nemojte očekivati da se odmrznuto testo podigne, jer nema potrebe za tim – no, bez brige, desiće se kada ga ubacite u rernu.
Kada se odmrzne, izvadite ga iz kese ili posude, dobro premesite i ostavite malo da „odmori“. Trudite se da u rerni pečete na temperaturi između 170 i 190 stepeni, jer ona najviše odgovara pripremi testa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00
KUKURUZNI HLEB BEZ KVASCA I GLUTENA: Zdrav i ukusan, a sprema se brzo
18. 07. 2024. u 07:00
MED I ASPIRIN ČINE ČUDA: Omekšajte ispucale pete prirodnim sastojcima
18. 07. 2024. u 08:15
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)