DA NE OSTANU LEPLJIVE: Evo kako se pravilno peru ruke posle ljuštenja tikvica

Bojana Jovanović

17. 07. 2024. u 09:00

Ništa lepše od mladih tikvica. Ukusne su, lagane za varenje i pripremu, brzo se oljušte, ali…

ДА НЕ ОСТАНУ ЛЕПЉИВЕ: Ево како се правилно перу руке после љуштења тиквица

Foto Shutterstock

Prilikom pranja i ljuštenja ovo povrće ispušta biljni sok od kog ruke ostaju lepljive, klizave, često i prekrivene zelenkastom skramom, i posle više pokušaja pranja sapunom.

Srećom postoji, na prvi pogled neobičan, ali delotvoran, način da ih odmah uspešno operete od dosadnog soka.

Potrebna vam je kašika putera, malo suncokretovog ulja i sode bikarbone, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrus. Najpre utrljajte puter u šake, baš kao što biste kremu za ruke. Zatim ih obrišite ubrusom i operite ruke sapunom. Ukoliko je ostalo još tragova biljnog soka na njima, namažite ruke uljem, ostavite pet minuta da upije, uklonite višak ubrusom i operite ih deterdžentom za suđe.

Ako vam ova metoda zvuči suviše intenzivno, skinite „ostatke“ tikvica sodom bikarbonom. Pokvasite vodom ruke, pa ih energično istrljajte sodom i isperite mlakom vodom. Ponovite postupak ako je potrebno.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)