DA NE OSTANU LEPLJIVE: Evo kako se pravilno peru ruke posle ljuštenja tikvica
Ništa lepše od mladih tikvica. Ukusne su, lagane za varenje i pripremu, brzo se oljušte, ali…

Foto Shutterstock
Prilikom pranja i ljuštenja ovo povrće ispušta biljni sok od kog ruke ostaju lepljive, klizave, često i prekrivene zelenkastom skramom, i posle više pokušaja pranja sapunom.
Srećom postoji, na prvi pogled neobičan, ali delotvoran, način da ih odmah uspešno operete od dosadnog soka.
Potrebna vam je kašika putera, malo suncokretovog ulja i sode bikarbone, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrus. Najpre utrljajte puter u šake, baš kao što biste kremu za ruke. Zatim ih obrišite ubrusom i operite ruke sapunom. Ukoliko je ostalo još tragova biljnog soka na njima, namažite ruke uljem, ostavite pet minuta da upije, uklonite višak ubrusom i operite ih deterdžentom za suđe.
Ako vam ova metoda zvuči suviše intenzivno, skinite „ostatke“ tikvica sodom bikarbonom. Pokvasite vodom ruke, pa ih energično istrljajte sodom i isperite mlakom vodom. Ponovite postupak ako je potrebno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

HOR ĆE PEVATI NA SAHRANI: Ovako će Saša Popović biti ispraćen na večni počinak, opelo će služiti više sveštenika
KREATIVNI direktor "Granda" Saša Popović preminuo je 1. mata u bolnici u Parizu, a u četvrtak će biti sahranjen na Bežanijskom groblju i njegovi najmiliji će ga ispratiti uz hor.
04. 03. 2025. u 17:37

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)