DOMAĆA KOCKA ZA SUPU OD POVRĆA: Pravi se nikad lakše, a nećete primetiti razliku od one kupovne
Zdravija a podjednako ukusna, pravićete stalno.
Sastojci:
- 700 g mešanog povrća po izboru:
- 2 stabljike celera
- 1 tikvica srednje veličine
- pola krompira
- pola crnog luka
- 2 šargarepe
- 50 g spanaća
- 110 g soli
- maslinovo ulje
Priprema:
Povrće očistite, operite i sitno naseckajte. Dinstajte u tiganju, posolite, pa ostavite da se krčka još oko 10 minuta. Prebacite sve u blender i izblendajte. Dobijenu kašu ponovo propržite. U pleh obložen pek papirom ravnomerno rasporedite smesu, pa je ostavite u frižideru preko noći. Secite sutradan na male kocke. Svaku kocku motajte u alu foliju i ređajte u plastičnu posudu. Čuvajte kocke u zamrzivaču i koristite po potrebi. Od navedene količine dobićete 20 kockica, a jedna kockica je dovoljna na pola litra vode.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
EKSKLUZIVNO - BELI ANĐEO SAČUVAO JE TRAMPA OD POGIBIJE: Robert Davi, američki glumac, reditelj, scenarista i producent za "Novosti""
Verujem u mistične simbole, zato mi je na telefonu profilna slika čuvene freske
21. 07. 2024. u 09:00
AKO "FAGOT" NE UBIJE BAR 30 NIJE ISPLATIV: General Jelesije Radivojević, unuk junaka istog imena, o bitkama na Kosovu u leto 1998.
KADA su 1962. sahranjivali Jelesija Radivojevića u Drežniku na Zlatiboru kažu da je još uvek imao "sivo" oko pasa, na mestu gde ga je stezao vojnički opasač.
21. 07. 2024. u 07:00
POSLE INFORMACIJE DA JE PREMINUO: Oglasio se Era Ojdanić - evo u kakvom je stanju
Era je objavio video na svom Instagramu u kome je otkrio u kakvom je stanju...
17. 07. 2024. u 21:29 >> 21:30
Komentari (0)