DOMAĆA PAŠTETA OD MASLINA: Delikatesan namaz postaće vaša omiljena mazalica
Masline se najčešće služe kao prilog ili dodatak salati, a sada od njih možete da napravite ukusan namaz koji će oduševiti i najveće probirljivce. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i par minuta za pripremu, a odličan je za predjelo ili doručak. Vodite računa da prilikom pripreme koristite masline koje nisu gorke.
Sastojci:
- 150 g crnih maslina
- 1 kašika limunovog soka
- 3 čena belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
Priprema:
Masline dobro isperite pod mlazom hladne vode i ocedite. Ostavite ih nekoliko trenutaka da se osuše na krpi ili ubrusu. Izvadite koštice iseckajte ih na sitnije kodame, pa stavite u blender ili secka. Dodajte limunov sok, sitno naseckan beli luk i sve zajedno izmiksajte dok ne dobijete kašastu smesu. Stavite u staklenu činiju ili teglicu i postepeno dodajte maslinovo ulje, neprestano mešajući, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Čuvajte poklopljeno u frižideru, a pre svake upotrebe malo promešajte, ukoliko se ulje izvođilo na površini.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE DOMAĆI KREM SIR: Potrebna su vam četiri jednostavna sastojka
23. 07. 2024. u 15:00
SOČAN NAMAZ OD LOSOSA: Aromatičan i preukusan, a idealan za dane posta
03. 07. 2024. u 10:00
DOMAĆI MAJONEZ: Uz pomoć ovog recepta ćete pripremiti savršen namaz kod kuće
02. 06. 2024. u 07:00
KTITOR ESFIGMENA JE SRBIN: Grčka policija ni ne sluti da manastir koji hoće da iseli krije staru srpsku tajnu
SRPSKI vladari sa Svetom Gorom imaju neraskidivu vezu koju je uspostavio još Sveti Sava Prvi Srpski, kada je zajedno sa ocem, a svojim duhovnim sinom, pređašnjim moćnim velikim županom, a potonjim smernim monahom Simeonom obnovio zapusteli manastir Hilandar i udario temelj srpskoj vasionoj duhovnosti.
23. 07. 2024. u 20:19
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE IZ AMERIKE: Izbiće veliki rat, sukob je neizbežan - biće uključeni SAD i Rusija?
NA BLISKOM istoku će izbiti veliki rat između Izraela, Hezbolaha i Irana, koji bi mogao da uključi čak i Rusiju, rekao je glavni urednik Forbsa Stiv Forbs.
24. 07. 2024. u 07:00
MUŽA ISPOLIVALA KLjUČALOM VODOM: Umro u najgorim mukama - kada se otkrilo zašto, ljudi tražili njeno oslobađanje
IME Korine Smit mnogi povezuju sa ženom koja je odlučila da svesno žrtvuje sebe zbog terora koji su preživela njena deca, drugi je ipak zovu beskompromisnom ubicom.
22. 07. 2024. u 17:39
Komentari (0)