DA PRSTE POLIŽETE: Evo kako da spremite savršeno ukusan pečeni krompir
MALO je osoba koje ne vole pečeni krompir, o čemu svedoče i stotine različitih načina za njegovu pripremu.
A kako da bude što ukusniji kada ga izvadite iz rerne? Mnogi greše kada sirov krompir stavljaju da se peče, jer on je pun vode i biće mu potrebno znatno više vremena da bude gotov nego ako ga prethodno kratko obarite.
Očistite ga i celog ubacite u ključalu vodu, pa kada bude dopola kuvan izvadite ga, dobro ocedite i pažljivo isecite na komade željene veličine. Ako želite hrskaviji krompir, ubacite ga u pleh podmazan maslinovim uljem, svinjskom, odnosno pačjom mašću ili masnoćom preostalom od pečenja mesa, a ukoliko pre birate lakše pranje sudova nego hrskavost, pleh obložite pek-papirom.
U oba slučaja vodite računa o tome da se komadi krompira ne dodiruju. Rernu zagrejte na 225 stepeni, ubacite krompir, smanjite temperaturu na 200 i nakon 20 minuta izvadite pleh i okrenite kriške, da bi se zapekle i sa druge strane. Tada možete dodati i beli luk ili začine po želji. Vratite pleh u rernu, ali sada u njen gornji deo, a ne na sredinu.
Pecite još 15-20 minuta uz povremeno mešanje i poslužite odmah, dok je još topao. Ukoliko imate rernu sa ventilatorom sve vreme ostavite pleh na srednjoj visini i pecite odmah od početka na 200 stepeni. U tom slučaju biće nešto brže gotov, a okretanju kriški pribegnite posle 15, a ne 20 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NOVE SVETSKE SILE UKLjUČILE SE U SUKOB U UKRAJINI: "Dve na strani Putina, dve žestoko protiv Rusa"
SUMNjE u podršku SAD Ukrajini u slučaju pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima mučile su sve one kojima je cilj da se Kijev obrani od ruske agresije. Tramp je pobedio i tek treba videti u kom će smeru krenuti njegova politika, ali sva ta dešavanja zasenila su drugi važan odnos u tom, ionako komplikovanom, odnosu.
22. 11. 2024. u 09:14
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SKANDAL TOKOM POSETE Snimak Makrona: "Oni su totalni kreteni", rekao posle povika da je "Francuska odgovorna za krvoproliće"
"ONI si potpuni kreteni", rekao je francuski predsednik Emanuel Makron o prelaznom telu i dodao da "nikada nisu smeli da ga smene".
22. 11. 2024. u 13:07 >> 13:17
Komentari (0)