SPREMAJU SE BRZO I LAKO: Hrskave tikvice sa parmezanom, njihovom ukusu nećete moći da odolite

Bojana Jovanović

03. 09. 2024. u 09:30

TIKVICE su mnogima omiljeno letnje povrće, pogotovo jer mogu da se pripreme na bezbroj načina, ali na ovaj još sigurno niste probali.

СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО И ЛАКО: Хрскаве тиквице са пармезаном, њиховом укусу нећете моћи да одолите

Foto Shutterstock

Zato pažljivo pročitajte recept i uživajte u čarima savršenog ukusa.

Potrebno je:

- 2 velike tikvice
- kašika maslinovog ulja

- malo suncokretovog ulja

- kašičica limunovog soka

- čen belog luka

- kašika mlevenog parmezana

- ravna kašika rendanog parmezana

- origano

- so

- biber

Priprema tikvica sa parmezanom:

Tikvice dobro operite, nemojte ih ljuštiti, već ih isecite po dužini, na dva dela, a zatim svaki od njih na četvrtine po širini. Na dno pleha za pečenje stavite aluminijumsku foliju i poprskajte je suncokretovim uljem. Poređajte tikvice na foliju i pospite ih solju i biberom.

U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno seckani beli luk i origano, pa time prelijte tikvice. Zatim ih pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 15-20 minuta, ili dok ne budu zlatnosmeđe boje.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODŽER FEDERER GRMI NA ATP ZBOG JANIKA SINERA! Ovaj skandal mora da se ispita!