OD JEDNOSTAVNOG JELA NAPRAVITE - SPECIJALITET: Rumunska zapečena palenta sa sirom, jajima i slaninom
Zapečena palenta sa sirom, jajima i slaninom se tradicionalno sprema u Rumuniji i odličan je način da od jednostavnog jela napravite specijalitet.
Sastojci:
700 g kuvane palente
500 g svežeg sira
200 g slanine
prstohvat morske soli
prstohvat bibera
1 kisela pavlaka
ulje
veza vlašca ili mladog luka
Recept za zapečenu palentu sa sirom, jajima i slaninom:
Kako biste napravili palentu na rumunski način zagrejte rernu na 210 stepeni C. Palentu koju ste skuvali ostavite da se prohladi, pa je usitnite viljuškom. Veći deo rasporedite u podmazanu vatrostalnu posudu.
U tiganju propržite seckanu slaninu, a zatim dodajte umućena i začinjena jaja i pržite i njih. Odmah potom umešajte sir i sve to rasporedite preko palente u vatrostalnoj posudi. Preostalu usitnjenu palentu pospite preko toga, pa na palentu pospite još svežeg sira i prelijte umućenom kiselom pavlakom.
Zapecite u zagrejanoj rerni 20 minuta, izvadite i pospite seckanim vlašcem ili mladim lukom.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)