ROLAT SA KAČKAVALJEM I JAJIMA: Idealan kao predjelo za slavsku trpezu
Rolat sa kačkavaljem i jajima ne mora da se peče, a prosto je savršen.

Foto: Printskrin Jutjub/ The Cooking Taste
Sastojci:
- 100 g debelih kora za pitu, 2 lista
- 200 g kačkavalja
- 100 g majoneza
- 3 jajeta
- 20 g mirođije
Priprema:
Kako biste napravili rolat sa sirom i jajima prvo izrendajte kačkavalj. Jaja tvrdo skuvajte i kada se ohlade izrendajte ih. Operite mirođiju i sitno je iseckajte pa je u odvojenoj činiji pomešajte sa majonezom.
Razvucite prvu koru i premažite je majonezom sa mirođijom. Potom pospite ravnomerno izrendana jaja. Prekrijte sve drugom korom pa premažite mešavinom majoneze i mirođije i pospite rendanim sirom. Pažljivo urolajte u rolat, pa ga umotajte u najlonsku foliju.
Stavite u frižider na sat vremena. Nakon toga isecite i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)