POMFRIT KAO IZ RESTORANA: Evo šta treba da uradite pre prženja
Otkrivamo vam kako da napravite najbolji i najhrskaviji domaći pomfrit!

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg krompira
- so, ulje
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite na štapiće po dužini koji su debljine oko 1 cm. Potrudite se da svi budu približno iste debljine, da bi se ravnomerno ispekli. Isečen krompir potopite u hladnu vodu i držite najmanje jedan sat (bilo bi najbolje da tako stoji celu noć). Upravo je tajna u ovome – krompir će biti hrskaviji što duže stoji u vodi, jer će tako izaći skrob iz njega. Zatim ga dva puta isperite hladnom vodom i dobro osušite papirnim ubrusom. Ulje za prženje zagrejte do 150 stepeni, stavite manju količinu krompirića i pržite 5-6 minuta. Izvadite ih na papirni ubrus. Zatim ulje zagrejte na 200 stepeni, ubacite ispržene krompiriće na dodatnih 5 minuta, dok ne porumene. Gotov pomfrit izvadite na ubrus da upije višak ulja i posolite ih.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

KOLIKO KVASCA IDE NA KILOGRAM BRAŠNA: Da vam svako testo savršeno naraste
12. 01. 2025. u 15:00Novosti online

NE BACAJTE STARI HLEB: Napravite francuski tost
13. 01. 2025. u 09:00Novosti online

PITA SA PIRE KROMPIROM, ŠUNKOM I SIROM: Morate je probati, fantastičnog je ukusa
11. 01. 2025. u 07:00Novosti online

NAPRAVITE DOMAĆI MASLAC: Recept je vrlo jednostavan, a ukus kupovnog ne može ni da parira ovakvom puteru
10. 01. 2025. u 14:00Novosti online

PUTIN OTKRIO ZASTRAŠUJUĆE DETALjE O "OREŠNIKU" Bojeva glava izdržava temperaturu kao na Suncu
RUSKI predsednik Vladimir Putin izjavio je da bojeve glave hipersoničnog sistema "orešnik" mogu da izdrže ekstremne temperature, uporedive sa temperaturom na površini Sunca.
21. 02. 2025. u 14:16

NOVINARIMA REKLA SAMO OVU REČENICU: Bivša gradonačelnica Niša sa lisicama na rukama sprovedena u zgradu UKP-a u Nišu (FOTO/VIDEO)
BIVŠA gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, koja je danas privedena u velikoj akciji policije protiv korupcije, sa lisicama na rukama dovedena je u zgradu Uprave kriminalističke policije u Nišu.
21. 02. 2025. u 13:38

VELjKOVA BIVŠA - POZNATA NOVINARKA: Uzela prezime Ražnatović, on je ostavio nakon dva meseca
VELjKO Ražnatović godinama je u srećnom braku sa nekadašnjom košarkašicom Bogdanom sa kojom je dobio i troje dece, no, s vremena na vreme, pokrene se priča i o njegovim bivšim izabranicama.
21. 02. 2025. u 19:34
Komentari (0)