NAPRAVITE DOMAĆI PARIZER: Zdraviji i lepšeg ukusa od kupovnog

Jovana Vasić

18. 02. 2025. u 17:02

Evo kako da napravite domaći zdravi parizer u kome će uživati cela porodica, savršen je za doručak ili večeru.

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ПАРИЗЕР: Здравији и лепшег укуса од куповног

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300gr piletine
  • 2 manje šargarepe
  • pola glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo soka od cvekle
  • 1 želatin

Priprema:

Skuvati 300 gr piletine sa dve manje šargarepe, pola glavice crnog luka i dva čena belog luka. Začiniti po želji.

Kada je sve kuvano, stavljamo u blender, sa malo soka od cvekle, ko ne voli i ne mora da dodaje cveklu, zatim rastvorimo jedan želatin sa malo vodice u kome se meso i povrće kuvalo.

Izblendiramo, sipamo u “kalup” napravljen od flaše, zatvorimo streč folijom pa ostavimo da se dobro ohladi. Može i da prenoći u frižideru. Kada se stegne izvaditi ga iz kalupa, iseckati i degustirati. Prijatno! Takođe od ostatka vode u kojoj se sve skuvalo, možemo napraviti supu, dodati rezance ili knedle i gotov je i ručak i večera u isto vreme.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako prepoznati simptome prolećne alergije pre nego što postanu ozbiljni?