NAPRAVITE DOMAĆI PARIZER: Zdraviji i lepšeg ukusa od kupovnog

Jovana Vasić

18. 02. 2025. u 17:02

Evo kako da napravite domaći zdravi parizer u kome će uživati cela porodica, savršen je za doručak ili večeru.

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ ПАРИЗЕР: Здравији и лепшег укуса од куповног

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300gr piletine
  • 2 manje šargarepe
  • pola glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • malo soka od cvekle
  • 1 želatin

Priprema:

Skuvati 300 gr piletine sa dve manje šargarepe, pola glavice crnog luka i dva čena belog luka. Začiniti po želji.

Kada je sve kuvano, stavljamo u blender, sa malo soka od cvekle, ko ne voli i ne mora da dodaje cveklu, zatim rastvorimo jedan želatin sa malo vodice u kome se meso i povrće kuvalo.

Izblendiramo, sipamo u “kalup” napravljen od flaše, zatvorimo streč folijom pa ostavimo da se dobro ohladi. Može i da prenoći u frižideru. Kada se stegne izvaditi ga iz kalupa, iseckati i degustirati. Prijatno! Takođe od ostatka vode u kojoj se sve skuvalo, možemo napraviti supu, dodati rezance ili knedle i gotov je i ručak i večera u isto vreme.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

POVAMPIRILO SE USTAŠTVO: Desetine hiljada Hrvata peva Ajmo, ajmo, ajmo ustaše! (VIDEO)