RECEPT ZA HLEB KOJI USPEVA SVIMA: Prvo se kuva, pa se peče, mekan kao duša

Новости онлине

28. 04. 2025. u 07:00

Ovaj hleb se priprema tako što se prvo kratko kuva, pa se tek onda peče i zato ima posebnu draž, obavezno ga isprobajte.

РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ КОЈИ УСПЕВА СВИМА: Прво се кува, па се пече, мекан као душа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 ml vode
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašik ulja
  • 700 g brašna
  • crni i beli susam

Priprema:

U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac, pa ostavite da se aktivira. Zatim sipajte ulje, šećer i brašno. Sve dobro sjedinite i umesite testo.
Pokrijte providnom folijom i krpom, pa ostavite na toplom nekih 40 minuta da nadođe.
Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i malo ga pospite brašnom, pa ga kratko premesite.
Podelite na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Poređajte na dasku ili pleh, pokrijte i ostavite da odstoje još 20 minuta.
U šerpu sipajte vodu, pa je zagrejte i ubacite po dva hleba. Kratko kuvajte, pa hleb poređajte na pleh obložen pek papirom i zasecite na vrhu.
Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

(still)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA SEZONA ALTKOINA STIŽE – A SA NJOM I EKSPLOZIJA CENA! KOJE KRIPTOVALUTE TREBA KUPITI?