RECEPT ZA HLEB KOJI USPEVA SVIMA: Prvo se kuva, pa se peče, mekan kao duša
Ovaj hleb se priprema tako što se prvo kratko kuva, pa se tek onda peče i zato ima posebnu draž, obavezno ga isprobajte.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 400 ml vode
- 1 ravna kašičica soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašik ulja
- 700 g brašna
- crni i beli susam
Priprema:
U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac, pa ostavite da se aktivira. Zatim sipajte ulje, šećer i brašno. Sve dobro sjedinite i umesite testo.
Pokrijte providnom folijom i krpom, pa ostavite na toplom nekih 40 minuta da nadođe.
Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i malo ga pospite brašnom, pa ga kratko premesite.
Podelite na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Poređajte na dasku ili pleh, pokrijte i ostavite da odstoje još 20 minuta.
U šerpu sipajte vodu, pa je zagrejte i ubacite po dva hleba. Kratko kuvajte, pa hleb poređajte na pleh obložen pek papirom i zasecite na vrhu.
Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PIVSKI HLEB: Bez kvasca, mešanja i narastanja, a savršeno mekan
11. 03. 2025. u 07:00

DA LI STE PROBALI HAČAPURI: Tradicionalni gruzijski hleb sa sirom
06. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

NEODOLjIV SPOJ: Hleb od maslina i slaninice, učiniće vaš doručak savršenim
04. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

MOŽETE DA GA NAPRAVITE I KOD KUĆE: Najlakši recept za integralni hleb
01. 03. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

NI LAUŠ NIJE PRIMETIO DO KRAJA SNIMANjA: Najluđa greška iz "Boja na Kosovu"
LAUŠEVIĆ je o snimanju filma "Boj na Kosovu" pisao u knjizi "Godina prođe, dan nikad".
28. 04. 2025. u 10:32
Komentari (0)