OTVORITE LETNJU SEZONU OVIM RECEPTOM: Kuvane breskve sa viskijem i sladoledom od vanile

В. Н.

19. 06. 2025. u 11:00

SAVRŠEN letnji desert, mekan, kremast i osvežavajuć.

ОТВОРИТЕ ЛЕТЊУ СЕЗОНУ ОВИМ РЕЦЕПТОМ: Куване брескве са вискијем и сладоледом од ваниле

Foto: Printskrin Youtube/Kelvin's Kitchen

Prirodna slatkoća breskvu čini dobrom zamenskom namirnicom za prerađene slatkiše. Breskva smanjuje efekte starenja i nastanak hroničnih bolesti, dobra je za zdaravlje crvenih krvnih zrnaca, kostiju i nervnog sistema.

Sastojci:

* 1 kašika putera
* 950 g iseckanih breskvi
* 2 kašike smeđeg šećera
* 1 kašičica vanilinog ekstrakta
* 45 ml viskija

  Recept za kuvane breskve sa viskijem i sladoledom od vanile:   

Kako biste pripremili breskve na ovaj način, prvo istopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte breskve i krčkajte ih oko 10 minuta, povremeno mešajući. Umešajte smeđi šećer, vanilin ekstrakt i viski, pa krčkajte krčkajte na srednjoj vatri oko 20 minuta, dok breskve ne omekšaju, a sos ne potamni.

Servirajte uz sladoled od vanile i uživajte.

Prijatno!

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

KAMERA KOJA I DALJE DIKTIRA PRAVILA IGRE – Huawei Pura 80 Pro