ZAČINITE JELO UKUSIMA JUGA: Unesite vranjanski duh kuvanja u vaše specijalitete
SVI ZNAMO da se u Srbiji dobro jede, ali gde se jede najbolje? Složićemo se da je gastronomski raj naše zemlje na jugu, a jedna Vranjanka se naročito potrudila da ukuse juga donese u Beograd i na taj način pomogne gurmanskim ljubiteljima u pripremanju naših tradicionalnih jela.

Foto: Printskrin/Instagram/ukusijuga
Upoznajte Mariju Nikčević čiji će vam recepti probuditi sva čula i naterati vas da odmah stavite kecelje i stvorite kulinarsku čaroliju i u vašoj kuhinji. Skoro 80 hiljada ljudi uživa u Marijinim receptima, koje lepa Vranjanka sa mnogo užitka i lakoćom priprema.
Za Mariju je kuvanje način da izrazi svoju kreativnu stranu. Čak i kad sprema nešto po dobro poznatim receptima, trudi se da jelima daj svoj lični pečat uz malu izmenu sastojaka ili uz dodatak začina i tako dobija nove, uzbudljive ukuse.
Marija svoju priču kao food blogera počinje kreiranje kulinarske stranice koja za nju predstavlja spoj ljubavi prema kuvanju, fotografiji i pisanju što se ispostavilo kao savršen spoj njenih interesovanja. Stranica "Ukusi juga" je nastala u vreme početka pandemije kad je imala višak slobodnog vremena. Kako joj je jedna od glavnih zanimacija bilo kuvanje, počela je da sa drugaricama svakodnevno razmenjuje fotografije i recepte onoga što sprema. Tako se rodila ideja da sve to bude objedinjeno na instagram stranici jer je materijala u telefonu već bilo na pretek.
Najveći izazov u kreiranju stranice je uspostavljanje balansa. U Marijinom slučaju je to konkretno značilo balans između nekih trenutnih trendova i tradicionalnih recepata po kojima je stranica prepoznatljiva. Ali sve to se ne može meriti sa zadovoljstvom koje pruža ovaj posao, kao što je upoznavanje ljudi sličnih interesovanja i slobodno vreme koje Marija koristi kako bi naučila neke nove stvari i učinila svoju instagram stranicu još zanimljivijom.
Iako joj je, kao gurmanu, teško da odabere šta najviše voli da jede, u moru recepata i raznovrsnih jela Marija ostaje verna svom kraju, pa su joj zato favoriti punjene paprike i domaće pite.
Pored toga što je vrsna u svom poslu, Marija je majka i supruga i zato se može poistovetiti sa većinom žena, pa ih iz tog razloga savetuje da ne moraju kuvati baš svaki dan, već da je bolje pripremiti jela koja se mogu jesti i narednog dana ili pripremiti više jela u isto vreme. Isto tako, ne bi bilo na odmet i da domaćini preuzmu kulinarsku palicu s vremena na vreme. Domaćini, čuli ste Mariju pa pokažite da li ste bolji u kuvanju od žena.
Preporučujemo

PORODICE U ŠOKU NAKON ŠTO SU OTVORILE KOVČEGE SA TELIMA: Nove bizarnosti nakon pada aviona u Indiji
SIN žene koja je poginula u padu aviona kompanije Air India izjavio je za Bi-Bi-Si da su u kovčegu s telom njegove majke pronađeni i „drugi ostaci“.
23. 07. 2025. u 16:49

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)