ZAČINITE JELO UKUSIMA JUGA: Unesite vranjanski duh kuvanja u vaše specijalitete
SVI ZNAMO da se u Srbiji dobro jede, ali gde se jede najbolje? Složićemo se da je gastronomski raj naše zemlje na jugu, a jedna Vranjanka se naročito potrudila da ukuse juga donese u Beograd i na taj način pomogne gurmanskim ljubiteljima u pripremanju naših tradicionalnih jela.
![ЗАЧИНИТЕ ЈЕЛО УКУСИМА ЈУГА: Унесите врањански дух кувања у ваше специјалитете ЗАЧИНИТЕ ЈЕЛО УКУСИМА ЈУГА: Унесите врањански дух кувања у ваше специјалитете](/data/images/2023-02-03/315231_viber-slika-2023-02-03-20-43-17-220_fmob.jpg)
Foto: Printskrin/Instagram/ukusijuga
Upoznajte Mariju Nikčević čiji će vam recepti probuditi sva čula i naterati vas da odmah stavite kecelje i stvorite kulinarsku čaroliju i u vašoj kuhinji. Skoro 80 hiljada ljudi uživa u Marijinim receptima, koje lepa Vranjanka sa mnogo užitka i lakoćom priprema.
Za Mariju je kuvanje način da izrazi svoju kreativnu stranu. Čak i kad sprema nešto po dobro poznatim receptima, trudi se da jelima daj svoj lični pečat uz malu izmenu sastojaka ili uz dodatak začina i tako dobija nove, uzbudljive ukuse.
Marija svoju priču kao food blogera počinje kreiranje kulinarske stranice koja za nju predstavlja spoj ljubavi prema kuvanju, fotografiji i pisanju što se ispostavilo kao savršen spoj njenih interesovanja. Stranica "Ukusi juga" je nastala u vreme početka pandemije kad je imala višak slobodnog vremena. Kako joj je jedna od glavnih zanimacija bilo kuvanje, počela je da sa drugaricama svakodnevno razmenjuje fotografije i recepte onoga što sprema. Tako se rodila ideja da sve to bude objedinjeno na instagram stranici jer je materijala u telefonu već bilo na pretek.
Najveći izazov u kreiranju stranice je uspostavljanje balansa. U Marijinom slučaju je to konkretno značilo balans između nekih trenutnih trendova i tradicionalnih recepata po kojima je stranica prepoznatljiva. Ali sve to se ne može meriti sa zadovoljstvom koje pruža ovaj posao, kao što je upoznavanje ljudi sličnih interesovanja i slobodno vreme koje Marija koristi kako bi naučila neke nove stvari i učinila svoju instagram stranicu još zanimljivijom.
Iako joj je, kao gurmanu, teško da odabere šta najviše voli da jede, u moru recepata i raznovrsnih jela Marija ostaje verna svom kraju, pa su joj zato favoriti punjene paprike i domaće pite.
Pored toga što je vrsna u svom poslu, Marija je majka i supruga i zato se može poistovetiti sa većinom žena, pa ih iz tog razloga savetuje da ne moraju kuvati baš svaki dan, već da je bolje pripremiti jela koja se mogu jesti i narednog dana ili pripremiti više jela u isto vreme. Isto tako, ne bi bilo na odmet i da domaćini preuzmu kulinarsku palicu s vremena na vreme. Domaćini, čuli ste Mariju pa pokažite da li ste bolji u kuvanju od žena.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
SERGEJ TRIFUNOVIĆ O PRODAJI SBB-A: Dobra je fora da se na kraju prodaš firmi s kojom si vodio rat
GLUMAC i bivši predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović komentarisao je prodaju biznisa Dragana Šolaka u Srbiji.
12. 02. 2025. u 12:02
![GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO) GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)](/data/images/2025-02-11/571829_profimedia-0962212937_kf.jpg?time=1739280031)
GRAĐANI U PANICI: More u Turskoj se povuklo više od 300 metara (FOTO)
NAKON serije potresa na Santoriniju, more u Izmiru i mnogim drugim mestima duž egejske obale povuklo se više od 200 metara, objavili su turski mediji.
11. 02. 2025. u 14:15
![3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi? 3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: Tompson - to nije budala! Naši heroji su davno počinili masakr, a čiji smo mi?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 MILIONA SLEPACA U HRVATSKOJ: "Tompson - to nije budala! Naši 'heroji' su davno počinili masakr, a čiji smo mi?"
"ČIJI smo mi? Pitajte Zagrebačku banku, Privrednu banku, pitajte Hrvatsku narodnu banku... Pitajte sve one koji nam se svakodnevno cerekaju sa svih portala i recite, imate Hrvatsku."
11. 02. 2025. u 17:12
Komentari (0)