IZUZETNO LAKO: Najjednostavniji recept za punjene paprike
Ovaj izuzetno lak recept za punjene paprike je ujedno i tradicionalan koji se priprema za 30 minuta.

Foto: Shutterstock
Punjene paprike se obično prave od babura, ali i od crvenih šilja i kurtovki.
Punjene paprike - sastojci:
1 crni luk
6 paprika (4 babure)
4 veća paradajza
300 grama mlevenog mesa
šoljica piniča
kašika crvene paprike
biber, so
Kako se prave punjene paprike:
Najukusnije su paprike kada je mleveno meso mešano - svinjsko i juneće. Crni luk se očisti, iseče i izdinsta. Meso se doda i isprži sa začinima. Kada promeni boju dodaju se pirinač i crvena paprika.
Dok se meso dinsta očiste se paprike. U istoj šerpi mogu da se kuvaju i punjene tikvice, jer je tako jelo ukusnije.
Izdinstanim mesom i pirinčem se napune paprike i svaka se zatvori parčetom paradajza, poput kapice. Paprike se ređaju u šerpi i preostali paradajz se "ugura" između paprika i tikvica. Izmešu paprika se sipa kašičica suvog začina, a neke domaćice dodaju i kašičicu šećera, jer je paradajz kiseo.
Paprike se zaliju šoljom vode i sačeka se da provriju i otpuste svoju tečnost, pa se tek onda, ukoliko je potrebno doda voda. Uvek se dodaje topla voda.
Paprike se kuvaju dok ne omeknu, oko 45 minuta. Čim jelo provri smanji se vatra na pola. Ovaj isti recept važi i za babure.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA SOS OD VIŠANjA: "Pokvarite" pečenje ovim brzinskim dodatkom - i nećete se pokajati
06. 02. 2023. u 12:35 >> 09:47

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato uputstvo i za Srbiju,Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 18:42

Kako se računaju godine pasa - ne množi se sa sedam!
OVO je najnoviji kalkulator za računanje starosti vašeg psa "u ljudskim godinama".
09. 04. 2025. u 14:33
Komentari (0)