OVO ĆETE VOLETI: Šufnudle sa žalfijom na buteru - prste da poližete! (FOTO)
UKOLIKO već imate njoke - koristite njih za recept.
Svi vole italijanska jela, a svi zaboravljaju da ukusno testo ima i naša, srednjeevropska kuhinja.
Šufnudle su poput duguljastih knedlica. Prave se isto kao njoke - od brašna, krompira i jajeta, ali malo tvrđe. U Banatu ih zovu "čikovi" i jedu ih kad ne znaju šta bi mogli za večeru.
Šufnudle sa žalfijom na buteru - Sastojci:
1 jaje
1 krompir
100 grama brašna
šaka sveže žalfije
kocka butera
Šufnudle sa žalfijom na buteru - Priprema:
Šufnudle sada mogu da se kupe u supermarketima, ali ako ne možete da ih nađete umesite ih od brašna, ispasiranog kuvanog krompira i jajeta. Šufnudle treba da budu tvrđe od njoka, pa dodajte brašno dok to ne postignete. Oblikujte ih kao njoke, ali neka budu špicaste na krajevima.
U tiganj zagrejte buter i ubacite šaku sveže žačfije, a ako su listovi veliki pocepajte ih na pola. Dodajte šufnudle i pržite ih na buteru dok ne promene boju. Mešajte dok se prže da bi dobije boju sa svake strane.
Šufnudle, na kraju, pospite narendanim sirom ili mlevenim orasima.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SPREMITE PELjMENE: Tradicionalno jelo bez kog je Rusima život nezamisliv (FOTO)
01. 09. 2024. u 23:25
RECEPT ZA SOS OD VIŠANjA: "Pokvarite" pečenje ovim brzinskim dodatkom - i nećete se pokajati
06. 02. 2023. u 12:35 >> 09:47
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)