GULAŠ OD PEČURAKA KOJI JE UKUSNIJI ČAK I OD ONOG S MESOM: Bukovače ili vrganji ovom jelu daju posebnu čar
Recept za gulaš od pečuraka mora imati svaka domaćica, gosti i ukućani će biti oduševljeni!

Foto: Jutjub/Printskrin/Jaja i kobaja
Sastojci:
- 2 glavice luka
- 4 čena belog luka
- 1 grančica ruzmarina
- 4 krompira
- maslinovo ili suncokretovo ulje
- 1/2 kg vrganja (ili šampinjona)
- 2 kašike ajvara
- so, biber
- sirće
Priprema:
1. Na maslinovom ulju prodinstati sitno naseckan crni i beli luk i ruzmarin. Doliti vodu, dodati vrganje i tri krompira isečena na kockice, a jedan krompir neka bude ceo. Dodati so i ajvar (ako nemate ajvar, možete dodati jednu veliku ili dve manje crvene paprike, iseckane što sitnije).
2. Kuvati oko 45 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati biber i kašiku sirćeta.
3. Na kraju ceo skuvan krompir izgnječiti viljuškom i dodati ponovo u gulaš.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (1)