GULAŠ OD PEČURAKA KOJI JE UKUSNIJI ČAK I OD ONOG S MESOM: Bukovače ili vrganji ovom jelu daju posebnu čar

Novosti online

04. 09. 2023. u 08:00

Recept za gulaš od pečuraka mora imati svaka domaćica, gosti i ukućani će biti oduševljeni!

ГУЛАШ ОД ПЕЧУРАКА КОЈИ ЈЕ УКУСНИЈИ ЧАК И ОД ОНОГ С МЕСОМ: Буковаче или вргањи овом јелу дају посебну чар

Foto: Jutjub/Printskrin/Jaja i kobaja

Sastojci:

  • 2 glavice luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 grančica ruzmarina
  • 4 krompira
  • maslinovo ili suncokretovo ulje
  • 1/2 kg vrganja (ili šampinjona)
  • 2 kašike ajvara
  • so, biber
  • sirće

Priprema:

1. Na maslinovom ulju prodinstati sitno naseckan crni i beli luk i ruzmarin. Doliti vodu, dodati vrganje i tri krompira isečena na kockice, a jedan krompir neka bude ceo. Dodati so i ajvar (ako nemate ajvar, možete dodati jednu veliku ili dve manje crvene paprike, iseckane što sitnije).

2. Kuvati oko 45 minuta na laganoj vatri, pred kraj kuvanja dodati biber i kašiku sirćeta.

3. Na kraju ceo skuvan krompir izgnječiti viljuškom i dodati ponovo u gulaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)