HRSKAVI UŠTIPCI: Idealan lagani obrok sa šampinjonima
SLATKO je sve što je pohovano i prženo, a to baš ne jedemo često. Kada odlučite da sebi ugodite i prekršite pravila zdrave ishrane, ovo jelo će učiniti da uživate i da vas želja mine.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Sabi
- šampinjoni 500 g
- jaja 2 komada
- so po ukusu
- biber po ukusu
- brašno po potrebi
- prezle po potrebi
- ulje 300 ml
Priprema:
Izaberite sveže šampinjone ujednačene veličine.
Svaki očistite i nožem odsecite stabljiku tako da je poravnate sa klobukom.
Umutite jaja sa malo soli i bibera, a u odvojenom tanjiru pomešajte brašno i prezle.
Svaku pečurku umočite u jaja i potom uvaljajte u mešavinu brašna i prezli.
Spremljene šampinjone ostavite na dasci da malo odstoje i da se prosuše.
Pržite ih u vrućem ulju dok ne dobiju finu boju i poslužite sa kečapom, majonezom, kiselom pavlakom ili tartar sosom.
(Blic žena)
BONUS VIDEO:
IZNENADITE VOLjENU OSOBU: Pet minuta do torte bez pečenja
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

MONSTRUOZNO! Ovaj hoće da vlada Srbijom! Žene mu krive kad ih neko siluje ili prebije!
VUK Nektarijević, student blokader sa Mašinskog fakulteta u Beogradu, koji je tobož biciklom išao u Strazbur, ima u najmanju ruku problematične stavove.
20. 04. 2025. u 14:35

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OTVOREN HRISTOV GROB Evo šta su našli: "Kolena su mi klecala, nisam to očekivao - vekovima je bio zatvoren" (VIDEO)
"APSOLUTNO sam zadivljen. "
19. 04. 2025. u 08:39
Komentari (0)