PUNJENI HLEB PO RECEPTU STAROG PEKARA: Pun belog luka, blitve, mocarele i začina - miriše fantastično

Novosti online

15. 09. 2023. u 10:55

Aromatični hleb koji se puni belim lukom, sirom i blitvom je ukusniji i bolji od bilo koje pite.

ПУЊЕНИ ХЛЕБ ПО РЕЦЕПТУ СТАРОГ ПЕКАРА: Пун белог лука, блитве, моцареле и зачина - мирише фантастично

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci za testo:

  • 650-700 g glatkog brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 30 g kvasca
  • 1 jaje
  • 300 ml mleka
  • 50 ml ulja

Fil:

  • 250 g mocarele
  • 250-300 g blanširane blitve
  • 2 glavice belog luka
  • So, biber, peršun, origano, ljuta začinska paprika
  • 200 g putera ili margarina
  • 50 ml maslinovog ulja

Priprema:

Aktivirajte kvasac u toplom mleku i sa malo šećera. A potom dodajte jaje, ulje, so i brašno. Kada umesite testo ostavite ga da nadođe oko pola sata.

Pripremite fil tako što ćete blanširati (skuvati) blitvu, dodati dve glavice belog luka, začine (so, biber, peršun, origano, začinsku papriku), dodati mocarelu izmešati i dodati puter ili margarin.

Razvaljajte testo što šire, a onda premažite sa ovim filom. Preklopite sa još jednim slojem testa pa isecite na kocke i slažite u kalup za hleb tako da dobijete dve vekne.

Premažite umućenim žumancetom i posipati susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta i potom na 180 stepeni Celzijusa oko 30 do 35 minuta.

(Kurir Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!