SAMO DA PROBATE OVAJ UKUS: Amareto ćuretina za pravo zadovoljstvo
UŽIVAJTE u svakom zalogaju ovog ukusnog specijaliteta.

Foto Printskrin Youtube/Kuhinjica
Potrebno:
* ćureće belo meso, 500 g
* maslinovo ulje, 3 kašike
* biljna pavlaka, 200 ml
* testenina, 400 g
* čeri paradajz, 200 g
* šampinjoni, 100 g
* bujon, 200 ml
* so, po ukusu
* biber, po ukusu
* amareto, 40 ml
Priprema:
- Na deo zagrejanog ulja stavite začinjenu ćuretinu i zapecite je sa obe strane. Zatim nalijte bujonom i kuvajte dok tečnost ne ispari.
- Pred kraj kuvanja u posudu s mesom ulijte biljnu pavlaku, a kad proključa, sipajte amareto.
- Na drugi deo ulja stavite nasečen čeri paradajz i šampinjone, malo propržite, začinite i dodajte kuvanu i oceđenu testeninu.
- Servirajte testeninu s povrćem i amareto ćuretinu i poslužite.
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo

NEVEROVATNO MEKANO, MINI BAVARSKO PECIVO: Prvo se kuva, pa tek onda peče (VIDEO)
20. 12. 2023. u 11:00

DODIK ŽESTOKO UDARIO NA STANIVUKOVIĆA: Dokle ćeš biti poltron najgore vrste?
PREDSEDNIK Milorad Dodik upitao je danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića "dokle će biti poltron najgore vrste koji se svakodnevno dodvorava Sarajevu, a optužuje Republiku Srpsku".
21. 08. 2025. u 19:40

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

POREKLO ILIĆA - POD ISTRAGOM: Unajmljen čovek iz Ljiga, umešana i crkva "Hoću da znam ko sam i šta sam"
FOLK pevač Miroslav Ilić nedavno je govorio o svom poreklu i otkrio zbog čega nije želeo da se o njegovom životu snimi film.
24. 08. 2025. u 11:31
Komentari (0)