SAVRŠENA IDEJA ZA BRZI RUČAK: Tikvice sa suvom slaninom, delikates kojem niko ne može odoleti

Novosti online

12. 03. 2024. u 19:40

Ako volite tikvice, a ne volite klasične recepte za njihovo spremanje, onda je ovo pravi recept za vas.

САВРШЕНА ИДЕЈА ЗА БРЗИ РУЧАК: Тиквице са сувом сланином, деликатес којем нико не може одолети

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 100 gr blitve
  • 2 tikvice
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika prezli
  • 100 gr na listiće kačkavalja
  • 200 gr pavlake
  • 100 ml. mleka
  • 3 jaja
  • 3 paprike pečene
  • 2 šargarepe tanki listići
  • 100 gr pancerote slanine suve
  • so..začin

Priprema:

Blitvu očistiti i malo popariti, tikvicu očistiti pa je iseći na listove posoliti da otpusti tečnost pa ocediti. Brašno  začin i prezle izmešati. Papriku ispeći na plotni pa oljuštiti. Đuveč činiju podmazati uljem. Na dno staviti listove tikvica koje ste provukli kroz prezle. 

Zatim staviti listiće kačkavalja, pa tikvica, slaninica, pa paprika očišćena koju ste provukli takođe kroz prezle, zatim kačkavalj, odozgo preko kačkavalja poređajte listove šargarepe, zatim opet malo slaninice,i završavamo sa tikvicama. 

U činiju izlupamo jaja, dodamo pavlaku i 100 ml mleka sve dobro izmešamo i prelijemo preko tikvica. Odozgo poređamo pancetu slaninicu i može po želji malo kačkavalja da lepo sija kad se ispeče.Peći na 200 stepeni C oko 35 -40 min.

(Trpeza)

BONUS VIDEO

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

BILO JE TUŽNO, FALILI SU ĐOKOVIĆ I FEDERER: Ferer progovorio o Nadalovom oproštaju