MESNA ŠTRUDLA: Popularno jelo od mlevenog mesa

Новости онлине

04. 04. 2024. u 12:14

MESNA šturdla pravi se od mlevene govedine i vrlo je izdašna. Možete da je pravite u vreme velikih porodičnih okupljanja i poslužite je uz krompir, pečeni ili kuvani.

МЕСНА ШТРУДЛА: Популарно јело од млевеног меса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 680 g mlevene govedine
  • 1 jaje
  • 1 luk, seckani
  • 130 ml mleka
  • 130 ml sušenih mrvica hleba
  • so i biber po ukusu
  • 40 ml kečapa
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 kašike senfa

Priprema:

Za mesnu štrudlu prvo zagrejte rernu na 175 stepeni S. Lagano podmažite pleh za vekne.

Izmešajte mlevenu govedinu, luk, mleko, mrvice hleba i jaje u velikoj posudi. Začinite solju i biberom. Prebacite u pripremljenu tepsiju.

Pomešajte kečap, smeđi šećer i senf u maloj činiji dok se dobro ne sjedine; prelijte preko mesne štrudle i ravnomerno rasporediti po vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni dok više ne bude ružičasto u sredini, oko 1 sat. Uživajte u mesnoj štrudli!

(Stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

OSVOJI KARTE ZA EVROBASKET 2025 i navijaj svim srcem za Srbiju