MEDITERANSKI PIRINAČ: Posno jelo sa tajnim sastojkom koji mu daje poseban šmek
Sigurno ste mnogo puta do sada kuvali pirinač, jer je ovo jedno od najjednostavnijih jela za pripremu. Ako želite da skuvate pirinač koji se izdvaja ukusom, predlažemo vam da dodate zanimljive namirnice koje mogu da poboljšaju ukus. Grci pirinač spremaju sa suvim grožđem i povrćem, a ovako ukusno jelo možete da služite i u toku posta.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1/2 šargarepe
- 1 šolja pirinča
- 1/2 crvene paprike
- 1/2 žute paprike
- 1/2 zelene paprike
- 150 g suvog grožđa
- 1 kašičica soli
- 3 šolje vode
- 2 kašike seckanog korijandera
Priprema:
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte mleveni beli luk. Zatim dodajte sitno seckane paprike, suvo grožđe, opran pirinač, seckanu šargarepu i promešajte. Sipajte vodu i posolite, pa poklopite i kuvajte nekih 15 minuta. Pospite seckanom mirođijom i promešajte.
Preporučujemo

"RAZREDNI DOK VODI MATURSKU EKSKURZIJU" Hit snimak naših košarkaša sa aerodroma - Sa Karijem u redu za kafu, komentari pljušte (VIDEO)
KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije otputovala je danas iz Beograda za Rigu gde će igrati na predstojećem Evropskom prvenstvu.
25. 08. 2025. u 15:30

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

GLADNI MEDVED NAPRAVIO HAOS: Raskopao grobove na pravoslavnom groblju u potrazi za hranom
NAKON sve češćih slučajeva da medvedi u Crnoj Gori dolaze do naseljenih mesta, gde napadaju pčelinjake i stoku, meštane sela Donji Unač u oblasti Pive iznenadio je medved koji je u potrazi za hranom pokušao da raskopa grobove, javlja Radio-televizija Crne Gore (RTCG).
25. 08. 2025. u 11:24
Komentari (0)