PILEĆI POTAŽ SA PRAZILUKOM I CELEROM: Savršeno kremast, koji miriše i prija u svako doba dana

Novosti online

19. 03. 2024. u 11:00

Ovo je fantastična domaća verzija krem pileće supe - klasika koja prija svima.

ПИЛЕЋИ ПОТАЖ СА ПРАЗИЛУКОМ И ЦЕЛЕРОМ: Савршено кремаст, који мирише и прија у свако доба дана

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • Maslinovo ulje za prženje
  • 2 velika luka, seckana
  • 2 velika štapa celera, seckana
  • 2 praziluka, iseckana
  • 250 ml belog vina
  • 2 čena belog luka, oljuštena ali cela
  • 1 lovorov list
  • 3 sveže grančice peršuna, plus dodatak za ukrašavanje
  • 500 ml pilećeg bujona
  • 150 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Začinite pileće batake, zatim zagrejte ulje u velikoj šerpi i pržite 3-4 minuta dok ne porumene (radite to u serijama ako je potrebno). Ostavite sa strane, a zatim dodajte sve povrće u tiganj i pržite nekoliko minuta da dobije boju. Sipajte vino, a zatim ostavite da krčka nekoliko minuta. Vratite pileće batake u tiganj, zajedno sa svim sokovima. Dodajte beli luk, lovor i grančice peršuna, a zatim začinite solju i sa malo sveže mlevenog crnog bibera. Sipajte pileći bujon i 1,5 litar vode. Dovedite do brzog ključanja, a zatim smanjite vatru na nisku, poklopite tiganj i lagano krčkajte 1 sat.

Izvadite piletinu iz supe i ostavite na tanjiru dok se dovoljno ne ohladi. Isecite meso od kostiju, a zatim dodajte sve osim četvrtine mesa nazad u tiganj. Uklonite sa vatre i koristite štapni blender (ili običan blender ako želite) da umutite potaž dok smesa ne postane glatka.

Vratite tiganj na vatru. Umešajte pavlaku za kuvanje i piletinu koju ste prethodno odvojili, a zatim prokuvajte. Začinite, a zatim umešajte peršun. Servirajte i uživajte u pilećem potažu!

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove