POSNE PLJESKAVICE OD SPANAĆA, KINOE I KROMPIRA: Ukoliko nemate ideju koji biste obrok spremali u danima posta isprobajte ovaj

Novosti online

09. 04. 2024. u 19:30

Posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira možete da servirate u zemički sa dodatnim sosevima po želji i obiljem svežeg povrća.

ПОСНЕ ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СПАНАЋА, КИНОЕ И КРОМПИРА: Уколико немате идеју који бисте оброк спремали у данима поста испробајте овај

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 90 g kinoe
  • 300 ml vode
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice crvenog luka u prahu
  • ¼ kašičice belog luka u prahu
  • Prstohvat bibera
  • 1 suvi kvasac
  • 90 g krompira
  • 400 g spanaća
  • ¼ kašičice mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica maslinovog ulja

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane. Očistite krompir, stavite na pleh i pecite dok ne omekša, oko 45-60 minuta. Dok se krompir peče, pripremite kinou kombinovanjem kinoe, vode i soli u šerpi. Kada kinoa proključa, smanjite temperaturu i poklopite je. Kuvajte 30 minuta bez podizanja poklopca dok se sva voda ne upije. Dok se kinoa kuva lagano propržite spanać na maslinovom ulju dodajući malo soli i bibera. Posle 30 minuta umešajte kinou. Dodajte luk u prahu, beli luk u prahu, kvasac i biber i promešajte da se dobro sjedine. Kada se krompir ispeče i ohladi, prepolovite ga i izvucite sredinu u malu činiju i lagano izgnječite viljuškom.

Pomešajte krompir i spanać u kinou i izmešajte samo da se sjedine. Zahvatite željenu količinu i dlanom oblikujte pljeskavicu. Ređajte pljeskavice na pleh obložen papirom za pečenje. Možete napraviti tanke ili debele pljeskavice, po želji. Pecite na 200 stepeni 15 minuta i potom pažljivo okrenite. Nastavite da pečete još 15 minuta dok ne porumene i ne postanu hrskave oko ivica. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade na plehu nekoliko minuta. Uživajte u posnim pljeskavicama od spanaća, kinoe i krompira.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI PROVOCIRAJU, A SRBIN NA TAPETU?! Skandal ne jenjava!