SAVRŠEN ZA VASKRŠNJI POST: Restovani krompir sa paprikom i začinima
RESTOVANI krompir je odličan prilog uz ribu, ali možete da ga jedete i kao glavni obrok. Ako volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate i ovaj recept.
Sastojci:
- 550 g krompira
- 3 kašike ulja
- 1/2 kašičice semena kumina
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašike đumbira
- 1,5 kašika paradajz paste
- 1/2 kašičice kurkume
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica paprike
- 3 kašike vode
- 70 g smrznutog graška
- 1 kašika soka od limuna
- 1/2 veze korijandera
Priprema:
Krompir oljušitite, pa dobro operite. Isecite na manje kocke, pa kuvajte na pari. To znači da krompir stavite u šerpu sa tankim dnom, pa onda tu šerpu stavite na šerpu sa ključalom vodom. Kuvajte na pari nekih 15 minuta.
U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte kumin i posle minut dodajte sitno seckan crni luk. Posolite i pržite dok ne omekša, pa dodajte sitno seckani beli luk, kao i đumbir. Posle 2 minuta dodajte paradajz pastu, kao i mleveni korijander, slatku papriku, biber, kim i kurkumu. Dobro promešajte, pa dodajte grašak i sipajte vodu. Pržite još neka 3 minuta, uz neprestano mešanje.
Zatim u tiganj dodajte krompir, promešajte i pržite još par minuta. Malo varjačom ili viljuškom pritisnite krompir da ga podelite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NASUVO SA KROMPIROM - GRENADIR MARŠ: Staro vojvođansko jelo od 3 sastojka
06. 04. 2024. u 07:00
SLASNO JELO KOJE POMERA GRANICE DOBROG UKUSA: Francuski krompir s lukom
11. 03. 2024. u 09:00
NOVO RUSKO ORUŽJE NA FRONTU U UKRAJINI: Izaziva zastrašujuću štetu, a ima samo jedan cilj
RUSIJA je nedavno počela da proizvodi termobarične bespilotne letelice koje će se koristiti uz bespilotne letelice-mamce u Ukrajini, a koje su u stanju da nanesu ozbiljnu štetu civilima, otkrila je istraga Asošiejted presa (AP).
16. 11. 2024. u 20:23
"PRONAĆI ĆU I UNIŠTIĆU IH SVE" Hitno se oglasio Ilon Mask, reagovala i Zaharova
AMERIČKI biznismen Ilon Mask saopštio je putem društvene mreže da će „pronaći i uništiti“ sve one koji ga optužuju za kontakte sa Moskvom.
16. 11. 2024. u 16:18
ĐURĐIC I ĐURĐEVDAN: Isti svetac, dve ikone i dva praznika - u čemu su sličnosti i razlike?
SVETOG Georgija ili svetog Đorđa/Đurađa - kako u narodu zovu ovog sveca, pravoslavni Srbi slave dva puta u godini.
16. 11. 2024. u 08:25
Komentari (0)