RUČAK KOJI OSVAJA: Svinjska džigerica u sosu od pavlake
Sočno meso i odličan balans ukusa, ideja za ručak koji ne treba preskočiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g svinjske džigerice
- 2 čaše kisele pavlake
- 1 praziluk
- 1 glavica crnog luka
- 20 ml pavlake za kuvanje
- 100 g brašna
- so
- biber
- origano
- ulje
Priprema:
Džigericu očistite i isecite na kocke. Procedite ih i osušite ubrusom, a zatim posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno i odložite po strani.
Na srednjoj vatri prodinsajte crni luk, pa dodajte džigerice i praziluk. Dinstajte sve zajedno dok džigerica ne omekša.
Pavlaku umutite malo sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte džigericu i promešajte.
Celu mešavinu ubacite u vatrostalnu posudu i smestite u rernu na 180 stepeni 10 minuta.
Uvek možete dodati još malo pavlake.
Za kraj pospite origano i poslužite.
(Ona)
Preporučujemo

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

SRPSKA SNAJA IZ ZAMBIJE Opisala svoj prelazak u pravoslavlje: "U početku, neke stvari bile su mi ČUDNE"
PATRICIJA Kaunda iz Zambije pre nekoliko godina zaljubila se u mladića iz Srbije, a zbog njega se doselila u našu zemlju, pa čak i promenila veru.
02. 08. 2025. u 11:32
Komentari (0)