RECEPT ZA ĐUVEČ KAKAV SU SPREMALE NAŠE BAKE: Jelo koje uvek uspe
Đuveč je jedno od onih jela za koje vam nije potrebno ni veliko iskustvo ni mnogo vremena za pripremu. Idealan je ručak na kašiku, a zadovoljiće nepca i ljubitelja mesa i povrća.
Sastojci:
- 2 šolje pirinča
- 1 šolja graška
- 1 šolja boranije
- 3 mesnate paprike
- 2 paradajza ili konzerva pelata
- 2 glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 200 ml soka od paradajza
- 400 gr pilećeg mesa, deo po izboru
- so, biber, mlevena paprika
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa ga dinstajte na ulju i malo vode. Papriku i meso isecite na kockice, paradajz usitnite.
Kada je luk postao staklast, dodajte meso i još malo tople vode. Sve dobro izmešajte i začinite, pa dinstajte oko 10 minuta.
Potom dodajte papriku, grašak, boraniju, paradajz i 200 ml tople vode. Ostavite da se jelo krčka oko 30 minuta na umerenoj temepraturi.
Posle tog vremena dodajte pirinač i sok od paradajza. Kada provri, dolijte još vode i tako radite dok se pirinač potpuno ne skuva. Đuveč je gotov kada se pirinač skuva, a sav višak tečnosti uvri, jer bi jelo trebalo da bude gusto.
Služite toplo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
(espreso)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)