KIŠ OD SPANAĆA: Obrok za svako doba dana

Novosti online

30. 07. 2024. u 13:53

Kiš je obrok koji gotovo svi vole i dobro je došao u svako doba dana. Možete ga jesti kao užinu, može biti i deo ručka, a slatko ga je pojesti i za doručak ako ostane od prethodnog dana. Mnogo je sastojaka koji mogu dominirati ovim jelom, ali malo šta tako dobro ide sa testom i sirom kao spanać.

КИШ ОД СПАНАЋА: Оброк за свако доба дана

Foto: Shutterstock

Sastojci:

za testo:

  • 400 g brašna
  • 100 g margarina
  • 1 kašičica soli
  • voda

za fil:

  • 400 g spanaća
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 250 g mladog, manje slanog sira
  • malo dimljene slanine (opciono) 
  • so
  • biber

Priprema:

Umesite testo od navedenih sastojaka. Dodajite vode toliko da dobijete ujednačeno, nelepljivo testo.

Ohladite ga u frižideru oko sat vremena.

Spanać operite list po list, pa ga sitno iseckajte.

Dodajte mu jaja, mleko, sir, a ukoliko volite miris i ukus suvog mesa, stavite i bez dodatne masnoće preprženu slaninu.

Razvijte testo, pa ga premestite u pleh, da pokrije i ivice. Preko njega sipajte fil, stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

Pecite dok porumeni.

Prijatno!

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)