JUNEĆA DŽIGERICA U PARADAJZ SOSU: Jeftino, a vrhunski ukusno jelo

Novosti online

14. 08. 2024. u 20:00

Ovo jelo kombinuje svežinu paradajza sa bogatim ukusom džigerice, a uz dodatak začina i testenina stvara savršenu harmoniju ukusa.

ЈУНЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПАРАДАЈЗ СОСУ: Јефтино, а врхунски укусно јело

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1/2 kg juneće džigerice
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 2 dl kuvanog paradajza
  • malo soli
  • malo mešavine suvih začina
  • 3 čena belog luka
  • ulje
  • šargarepa
  • testenina po želji

Priprema: 

Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte malo vode i dinstajte, stavite sitno iseckanu šargarepu i paradajz, pa kuvajte dok se luk gotovo potpuno ne "otopi", uz dolivanje vode po potrebi. Ubacite krupno sečenu džigericu i dinstajte sve dok ne bude gotova, pa začinite.

Iseckajte sitno beli luk i dodajte ga u jelo, pa kratko  prodinstajte. Ukoliko je saft previše redak dodajte mu malo brašna razmućenog u vodi i pustite da kratko ključa. Poslužite uz kuvanu testeninu po želji.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO IZGLEDA PRAVA ZIMA U MOSKVI Ruskinja objasnila zašto joj ne nedostaje: Ceo decembar - osam sati sunca