JUNEĆA DŽIGERICA U PARADAJZ SOSU: Jeftino, a vrhunski ukusno jelo
Ovo jelo kombinuje svežinu paradajza sa bogatim ukusom džigerice, a uz dodatak začina i testenina stvara savršenu harmoniju ukusa.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kg juneće džigerice
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 dl kuvanog paradajza
- malo soli
- malo mešavine suvih začina
- 3 čena belog luka
- ulje
- šargarepa
- testenina po želji
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte malo vode i dinstajte, stavite sitno iseckanu šargarepu i paradajz, pa kuvajte dok se luk gotovo potpuno ne "otopi", uz dolivanje vode po potrebi. Ubacite krupno sečenu džigericu i dinstajte sve dok ne bude gotova, pa začinite.
Iseckajte sitno beli luk i dodajte ga u jelo, pa kratko prodinstajte. Ukoliko je saft previše redak dodajte mu malo brašna razmućenog u vodi i pustite da kratko ključa. Poslužite uz kuvanu testeninu po želji.
Preporučujemo

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

GLUMICA I RANIJE IMALA PROBLEMA SA ZAKONOM? Burne reakcije Rusije na hapšenje Bikovićeve bivše, zahteva se STROGA kazna
LEPOTICA iz Sankt Peterburga, koja se proslavila dramom "Led", za oko nam je zapela zahvaljujući romansi sa partnerom iz pomenutog filma, popularnim srpskim glumcem koji je i u Rusiji izgradio zavidnu karijeru.
06. 09. 2025. u 11:32
Komentari (0)