JUNEĆA DŽIGERICA U PARADAJZ SOSU: Jeftino, a vrhunski ukusno jelo
Ovo jelo kombinuje svežinu paradajza sa bogatim ukusom džigerice, a uz dodatak začina i testenina stvara savršenu harmoniju ukusa.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1/2 kg juneće džigerice
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 dl kuvanog paradajza
- malo soli
- malo mešavine suvih začina
- 3 čena belog luka
- ulje
- šargarepa
- testenina po želji
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju. Dodajte malo vode i dinstajte, stavite sitno iseckanu šargarepu i paradajz, pa kuvajte dok se luk gotovo potpuno ne "otopi", uz dolivanje vode po potrebi. Ubacite krupno sečenu džigericu i dinstajte sve dok ne bude gotova, pa začinite.
Iseckajte sitno beli luk i dodajte ga u jelo, pa kratko prodinstajte. Ukoliko je saft previše redak dodajte mu malo brašna razmućenog u vodi i pustite da kratko ključa. Poslužite uz kuvanu testeninu po želji.
Preporučujemo
PREMINUO SLAVNI GLUMAC: Vest potvrdila državna agencija, bio je miljenik mnogih generacija
GLUMAC Homajun Eršadi preminuo je u 78. godini nakon borbe sa rakom.
12. 11. 2025. u 16:25
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)