MARINIRANA SKUŠA PEČENA U RERNI: Lako se priprema, a ukus je predivan

Novosti online

18. 08. 2024. u 07:00

Ako volite skušu, onda će vas ovo jelo oduševiti. I nije samo ukusno, već i zdravo.

МАРИНИРАНА СКУША ПЕЧЕНА У РЕРНИ: Лако се припрема, а укус је предиван

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg skuše
  • 1 kg belog krompira
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 4-5 čenova belog luka
  • 1 limun
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica seckanog bosiljka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 300 ml belog vina
  • morska so po ukusu
  • mleveni biber po ukusu

Priprema:

Skuše očistiti, odseći im glave a trup iseći na krupnije komade.

Crni luk očistiti i iseći na rebarca, krompir oguliti i iseći na kriške.
U činiji sjediniti maslinovo ulje, rendanu koru i sok od limuna, pasirani beli luk, seckani bosiljak i peršun. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
U vanglici sjediniti krompir i crni luk, pa preliti marinadom, dodati komade skuše, te sve zajedno polako promešati da bi se marinada ravnomerno rasporedila.
Dublju tepsiju obložiti papirom za pečenje i prebaciti u nju povrće s ribom. Preliti belim vinom i preći u zagrejanoj rerni na 200°S dok krompir ne omekša a riba ne porumeni.

(lepota i zdravlje)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO