MARINIRANA SKUŠA PEČENA U RERNI: Lako se priprema, a ukus je predivan
Ako volite skušu, onda će vas ovo jelo oduševiti. I nije samo ukusno, već i zdravo.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 kg skuše
- 1 kg belog krompira
- 2 veće glavice crnog luka
- 4-5 čenova belog luka
- 1 limun
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica seckanog bosiljka
- 60 ml maslinovog ulja
- 300 ml belog vina
- morska so po ukusu
- mleveni biber po ukusu
Priprema:
Skuše očistiti, odseći im glave a trup iseći na krupnije komade.
Crni luk očistiti i iseći na rebarca, krompir oguliti i iseći na kriške.
U činiji sjediniti maslinovo ulje, rendanu koru i sok od limuna, pasirani beli luk, seckani bosiljak i peršun. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
U vanglici sjediniti krompir i crni luk, pa preliti marinadom, dodati komade skuše, te sve zajedno polako promešati da bi se marinada ravnomerno rasporedila.
Dublju tepsiju obložiti papirom za pečenje i prebaciti u nju povrće s ribom. Preliti belim vinom i preći u zagrejanoj rerni na 200°S dok krompir ne omekša a riba ne porumeni.
(lepota i zdravlje)

OGLASIO SE ORBAN: Izdao veliko upozorenje zbog Irana
MAĐARSKI premijer Viktor Orban upozorio je da bi, u slučaju da se Iran raspadne zbog trenutnog rata, region mogao da postane neupravljiv i van kontrole, što bi imalo ozbiljne globalne posledice.
20. 06. 2025. u 10:34

ŽESTOKA PRETNjA TRAMPU IZ MOĆNE DRŽAVE: Ako se SAD uključe u rat, napašćemo vas
MOĆNA šiitska milicija iz Iraka, Kataib Hezbolah, koja ima podršku Irana, zapretila je napadima na američke vojne baze širom Bliskog istoka ukoliko se administracija Donalda Trampa odluči da interveniše u eventualnom sukobu između Izraela i Irana.
20. 06. 2025. u 09:27

CECINA KUMA ZVERSKI UBIJENA U SAČEKUŠI: Izrešetali je iz heklera sa prigušivačem - mladi život ugašen u cik zore
SVETLANA Ceca Ražnatović i Željko Ražnatović Arkan upoznali su se 11. oktobra 1993. godine na proslavi dana Srpske dobrovoljačke garde u Erdutu, a već 19. februara 1995. godine izgovorili su sudbonosno "Da" pred prijateljima i porodicom.
20. 06. 2025. u 15:23
Komentari (0)