SA UKUSOM LIMUNA I MORA: Piletina lemonato, savršen obrok za ove vrele dane
IZ Grčke stiže specijalitet piletina lemonato, koji predstavlja pravi lagani ručak, tako da potpuno odgovara vrelim letnjim danima kada se ne može obilno jesti.
Maslinovo ulje uz limun, pomešano sa više začina karakterističnim za primorje, daje ovom jelu pravi grčki šmek.
Potrebno je:
- 2 pileća bela mesa od po 400 g
- 2-3 kašike brašna
- kašičica majčine dušice
- kašičica majorana
- kašičica ruzmarina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- dl belog vina
- sok od limuna
- 3-4 krompira
- 0,5 dl maslinovog ulja
- so
Priprema piletine lemonato
Pileća bela mesa očistite od kožice i kostiju, operite ih i posušite. Zatim svaki file posolite i uvaljajte u brašno, pa potom i u mešavinu majčine dušice, bosiljka, majorana i ruzmarina. U šerpi zagrejte maslinovo ulje i na njemu kratko propržite pripremljene filee. Onda nalijte belim vinom, poklopite šerpu i dinstajte 15-ak minuta na umerenoj vatri. Kada vino ispari, dodajte sok od limuna i dinstajte još 2-3 minuta. U međuvremenu obarite krompir u ljusci, oljuštite ga i isecite uzduž na polovine.
Posolite ga i propržite na zagrejanom maslinovom ulju, 6-7 minuta. Piletinu lemonato služite uz propržen kuvani krompir i salatu od paradajza.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSLASTICE OD LUBENICE: Jogurt torta, savršeni hladni desert za ove vrele dane
30. 08. 2024. u 12:00
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)