PASTA SA BUNDEVOM: Idealan jesenji ručak
Pasta sa bundevom je odlična za ovaj period godine, u ovoj verziji je slana, mada možete da je napravite i u slatkoj varijanti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 1/2 kašika ulja
- 1 mali luk, iseckan
- 300 g bundeve, oljuštene, očišćene od semena, isečene na trakice
- 150 ml mlake vode
- 1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
- 350 g testenine
Priprema:
Za pastu sa bundevom zagrejte ulje u velikom, plitkom tiganju. Dodajte luk i pržite na laganoj vatri, povremeno mešajući, 5 minuta. Pojačajte vatru na srednju, ubacite bundevu i pržite, povremeno mešajući, 5 minuta dok ne porumeni.
Dodajte mlaku vodu, začinite solju i sveže mlevenim crnim biberom, poklopite i dinstajte 15 minuta. Umešajte tri četvrtine peršuna i kuvajte, često mešajući, još 5 minuta dok povrće ne omekša. Skuvajte testeninu u dosta posoljene ključale vode do al dente. Ocedite, sipajte u zagrejanu posudu za serviranje, pa testeninu prelijte sosom. Pospite testeninu preostalim peršunom i odmah poslužite.
(stvar ukusa)

RUSKI AVIONI UŠLI U DRŽAVU NATO, ZADRŽALI SE 12 MINUTA: "Ovo je neprihvatiljvo i neviđeno brutalno"
TRI ruska borbena aviona MIG-31 ušla su danas u estonski vazdušni prostor u oblasti ostrva Vajndlo bez dozvole i ostala u estonskom vazdušnom prostoru skoro 12 minuta, preneo je estonski portal "Err.ee".
19. 09. 2025. u 17:00

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

RUDAN UZBURKALA HRVATSKU SLIKAMA IZ WC-a: "Živimo li u istoj zemlji?" Objavom izazvala lavinu komentara
SPISATELjICA Vedrana Rudan (75) ponovno je podigla prašinu na društvenim mrežama. Ovoga puta, pažnju javnosti nije izazvao njen tekst, već fotografije koje je podelila.
20. 09. 2025. u 17:42
Komentari (0)