PASTA SA BUNDEVOM: Idealan jesenji ručak

Novosti online

17. 10. 2024. u 16:00

Pasta sa bundevom je odlična za ovaj period godine, u ovoj verziji je slana, mada možete da je napravite i u slatkoj varijanti.

ПАСТА СА БУНДЕВОМ: Идеалан јесењи ручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 1/2 kašika ulja
  • 1 mali luk, iseckan
  • 300 g bundeve, oljuštene, očišćene od semena, isečene na trakice
  • 150 ml mlake vode
  • 1 veza svežeg peršuna, sitno iseckanog
  • 350 g testenine

Priprema:

Za pastu sa bundevom zagrejte ulje u velikom, plitkom tiganju. Dodajte luk i pržite na laganoj vatri, povremeno mešajući, 5 minuta. Pojačajte vatru na srednju, ubacite bundevu i pržite, povremeno mešajući, 5 minuta dok ne porumeni.

Dodajte mlaku vodu, začinite solju i sveže mlevenim crnim biberom, poklopite i dinstajte 15 minuta. Umešajte tri četvrtine peršuna i kuvajte, često mešajući, još 5 minuta dok povrće ne omekša. Skuvajte testeninu u dosta posoljene ključale vode do al dente. Ocedite, sipajte u zagrejanu posudu za serviranje, pa testeninu prelijte sosom. Pospite testeninu preostalim peršunom i odmah poslužite.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOKTORI ME DIŽU IZ MRTVIH: Milica Milša ima veliki zdravstveni problem