GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
Saznajte kako da napravite nešto gurmanskiju verziju kiselog kupusa. Ovog puta mu, pored suvog mesa, dodajte slaninu i šljive.
Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa
- 300 g suvog mesa (rebarca ili suva kolenica)
- 200 g dimljene slanine
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 10–12 suvih šljiva
- 1 kašika svinjske masti
- 1 lovorov list
- 1 kašičica crvene paprike
- so i biber po ukusu
- 200 ml bujona od povrća (ili vode)
Priprema:
U velikoj šerpi zagrejte mast (ili ulje), pa dodajte suvo meso i slaninu. Pržite nekoliko minuta dok slanina ne postane hrskava, a meso ne počne da pušta aromu. Dodajte sitno seckani crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne omekša i dobije zlatnu boju. Zatim dodajte kolutove šargarepe i promešajte sve zajedno. Dodajte kupus u šerpu, promešajte i pustite da se malo zaprži sa ostalim sastojcima, oko 5 minuta.
Dodajte lovorov list, crvenu papriku, suve šljive i promešajte. Po potrebi dosolite (zavisno od slanoće kupusa) i pobiberite. Prelijte supom ili vodom, poklopite šerpu i smanjite vatru. Kuvajte sve na laganoj temperaturi oko 1,5 do 2 sata, dok kupus ne omekša, a svi ukusi se sjedine. Povremeno proveravajte i po potrebi dolijte još malo vode ili supe.
Dodajte i kašičicu kima ili malo bibera u zrnu. Ako volite da kupus bude malo gušći, možete napraviti blagu zapršku (kašika brašna propržena na malo ulja) i dodati u jelo pred kraj kuvanja.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39
ALARMANTNO! "PRIPREMITE ZALIHE ZA 72 SATA": Evropa pred katastrofom, a ove zemlje u opasnosti
U IZVEŠTAJU o civilnoj i vojnoj spremnosti Evrope, koji je objavljen u sredu, navodi se kako bi stanovnici Evropske unije trebalo da prikupe zalihe neophodnih potrepština u slučaju izbijanja rata ili neke druge velike opasnosti, piše "Njuzvik".
04. 11. 2024. u 16:15
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
KRILI LjUBAV: Bane Mojićević PRIZNAO za vezu sa Milenom Ćeranić
PEVAČ Bane Mojićević iznenadio priznanjem.
04. 11. 2024. u 13:02
Komentari (0)