SPREMITE SAVRŠENU BEČKU ŠNICLU: Hrskava spolja, mekana iznutra, a ukus kao iz najboljih austrijskih restorana
Svako ko je ikada probao originalnu bečku šniclu zna da je ovo jelo posebno.

Foto: Shutterstock
Sočno meso koje se nalazi ispod sloja hrskavih prezli, pripremljeno na ovaj način, zaista je nešto jedinstveno. Za originalni rezultat potrebno je ispratiti nekoliko osnovnih smernica: da je meso od telećeg buta, prezle od mlečne kajzerice, da ne premutite jaja i da šniclu pržite na puteru.
Sastojci:
- 4 velike šnicle od telećeg buta
- 2 jajeta
- 2 suve mlečne kajzerice
- so
- 200 g putera
- 50 g brašna
Priprema:
Šnicle isecite i istanjite tučkom za meso, debljine najviše pola centimetra. Suve kajzerice sameljite u mašini za mlevenje ili seckalici, ili ih stavite u kesu i istucite sitno tučkom. Jaja blago umutite viljiškom, tek toliko da se razbiju i blago ih posolite. Ovako umućena će u debljem sloju ostati na šnicli. Pripremite jedan tanjir sa brašnom, drugi sa jajima, a u treći sipajte prezle. Šnicle posolite prema ukusu. U tiganj stavite puter i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Posoljene šnicle blago, nepritiskajući, uvaljajte u brašno, višak istresite, potom u jaja, a onda i u prezle. Pripremljene šnicle odmah spuštajte u zagrejani puter i pržite na umerenoj temperaturi. Šnicle dok se prže prelivajte puterom iz tiganja. Pržite ih oko pet minuta sa jedne i pet minuta sa druge strane. Bečka šnicla se jede sa dodatkom soka od limuna, pa je tako i poslužite, ali i uz prilog po želji.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
04. 11. 2024. u 15:00

NAJBOLjI RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU: Spremite je brzo i jednostavno
02. 11. 2024. u 09:50

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)