OVO JELO ĆE OBOŽAVATI I NAJVEĆI IZBIRLJIVCI: Recept za zapečenu boraniju sa piletinom
ODLIČAN ručak iz rerne koji će da oduševi celu porodicu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 100 g crnog luka
- 500 g boranije
- 200 ml mleka
- 1 paradajz
- 2 kašike ulja
- 2 jajeta
- peršun
- biber
- so
Priprema:
Skinite kožicu s pilećih bataka i povadite kosti. Na zagrejanom ulju propržite batake. Kad porumene, dodajte sitno iseckan crni luk i boraniju, pa dinstajte desetak minuta. Dodajte paradajz isečen na kockice. Začinite po ukusu i nastavite s dinstanjem.
Kad boranija bude skoro gotova, sipajte je u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte jajima razmućenim u mleku i zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Pospite peršunom i poslužite.
(still)
Preporučujemo

GOVEĐI GULAŠ SA DOMAĆIM KNEDLAMA: Gurmanski užitak kome nećete odoleti
14. 11. 2024. u 10:00

MEKA PRASETINA SA KROMPIROM I SOSOM: Ručak kome niko neće odoleti
12. 11. 2024. u 12:00

JEDNA OD NAJBLIŽIH TRAMPOVIH SARADNICA ŠOKIRALA: Vanzemaljci postoje, podelićemo istinu sa narodom
DIREKTORKA nacionalne obaveštajne službe (DNI) Tulsi Gabard rekla je da veruje u postojanje vanzemaljaca, ali je istakla da mora da bude "oprezna" u vezi s onim što iznosi u javnost, budući da ima pristup velikom broju poverljivih informacija.
06. 08. 2025. u 17:35

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

"VREME JE DA SE RAT OKONČA!" Zelenski izneo tri ukrajinska zahteva za dugoročni mir sa Rusijom
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski oglasio se nakon što je dogovoren sastanak Vladimira Putina i Donalda Trampa i otkrio šta su njegovi ciljevi na mirovnim pregovorima.
07. 08. 2025. u 16:00
Komentari (0)