RECEPT ZA BOLONJEZE: Ukus koji svi dobro poznajemo
Bolonjeze sos ima vrlo specifičan ukus, koji se ne zaboravlja. Ako dugo niste pripremali ovaj dragulj italijanske kuhinje, onda je pravo vreme da to učinite i obradujete ukućane.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (najbolje mešavina svinjetine i govedine)
- 1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, sitno iseckane
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 400 g paradajza u konzervi (seckani) ili svežeg paradajza, oljuštenog i iseckanog
- 2 kašice paradajz pirea
- 150 ml crnog vina (opciono, može se zameniti sa dodatnim paradajzom ili malo vode)
- 2 kašičice origana
- malo sušenog bosiljka
- 1 lovorov list
- So i biber po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju ili šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni luk, šargarepu i celer. Pržite dok povrće ne omekša i luk ne postane staklast. Dodajte iseckani beli luk i pržite još minut dok ne počne da miriše.
Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije zlatno smeđu boju i ne bude skuvano, povremeno mešajući. U mešavinu dodajte paradajz pire i seckane komade paradajza, a zatim sipajte crno vino (ako koristite). Dobro promešajte.
Ubacite origano, bosiljak, lovorov list, so i biber. Smanjite ringlu i kuvajte na laganoj vatri 45-60 minuta, povremeno mešajući. Ako umak postane previše gust, dodajte malo vode. Za kremastiji ukus, možete dodati malo mleka. Skuvajte pastu i uživajte.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
04. 11. 2024. u 15:00
ŠTA SE TO DEŠAVA U KURSKU: Najnovije mape otkrile - da li je na pomolu totalni preokret na frontu?
UKRAJINSKE snage ostvarile su određene marginalne dobitke u Kurskoj oblasti. Osvojile su naselja četiri meseca nakon invazije koju su započele na ruskoj teritoriji.
10. 12. 2024. u 11:27
POZNATO GDE JE ASAD OTIŠAO AVIONOM? Letilica misteriozno nestala sa radara iznad grada Homs
POSLEDNjI avion koji je poleteo iz Damaska, pre nego što su ga zauzeli sirijski pobunjenici, a za koji se sumnja da je prevozio sirijskog predsednika Bašara al Asada, izgubio je signal ubrzo nakon poletanja, iznad grada Homs, koji drže pobunjenici, pokazuju veb-stranice za praćenje letova, piše Al Džazira.
08. 12. 2024. u 09:32
Neko je u Srbiji odigrao loto kombinaciju Rahele Ferari - i postao MILIONER! Stvarno izvučeni brojevi iz filma "Tesna koža"
PRVI deo filma "Tesna koža" izašao je davne 1982. godine i postao pravi bioskopski hit, a rečenice koje je izgovarala Rahela Ferari se i dan-danas citiraju u različitim prilikama.
11. 12. 2024. u 20:11 >> 20:41
Komentari (0)