RECEPT ZA BOLONJEZE: Ukus koji svi dobro poznajemo
Bolonjeze sos ima vrlo specifičan ukus, koji se ne zaboravlja. Ako dugo niste pripremali ovaj dragulj italijanske kuhinje, onda je pravo vreme da to učinite i obradujete ukućane.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (najbolje mešavina svinjetine i govedine)
- 1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
- 2 šargarepe, sitno iseckane
- 2 stabljike celera, sitno iseckane
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 400 g paradajza u konzervi (seckani) ili svežeg paradajza, oljuštenog i iseckanog
- 2 kašice paradajz pirea
- 150 ml crnog vina (opciono, može se zameniti sa dodatnim paradajzom ili malo vode)
- 2 kašičice origana
- malo sušenog bosiljka
- 1 lovorov list
- So i biber po ukusu
Priprema:
U velikom tiganju ili šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni luk, šargarepu i celer. Pržite dok povrće ne omekša i luk ne postane staklast. Dodajte iseckani beli luk i pržite još minut dok ne počne da miriše.
Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije zlatno smeđu boju i ne bude skuvano, povremeno mešajući. U mešavinu dodajte paradajz pire i seckane komade paradajza, a zatim sipajte crno vino (ako koristite). Dobro promešajte.
Ubacite origano, bosiljak, lovorov list, so i biber. Smanjite ringlu i kuvajte na laganoj vatri 45-60 minuta, povremeno mešajući. Ako umak postane previše gust, dodajte malo vode. Za kremastiji ukus, možete dodati malo mleka. Skuvajte pastu i uživajte.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
04. 11. 2024. u 15:00
RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Ovo bi moglo biti mesto potencijalnog sastanka Putina i Trampa
UJEDINjENI Arapski Emirati (UAE) imaju snažna dosadašnja iskustva u organizovanju samita i mogli bi biti mesto potencijalnog sastanka između predsednika Rusije Vladimira Putina i novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je Oleg Karpovič, prorektor za naučna pitanja na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije, za rusku agenciju TASS.
15. 01. 2025. u 12:23
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)