NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem

Jovana Vasić

23. 12. 2024. u 11:49

Piletina sa kikirikijem i pirinčem je lagano jelo u azijskom stilu, savršeno uklopljenih ukusa.

НЕОПИСИВО ДОБАР РУЧАК: Пилетина са кикирикијем и пиринчем

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 950 ml vode
  • 470 ml nekuvanog belog pirinča
  • 3 kašike soja sosa
  • 2 kašike putera od kikirikija
  • 2 kašičice belog vinskog sirćeta
  • ¼ kašičice bibera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 pileća filea - isečene na tanke trake
  • 3 kašike seckanog belog luka
  • 1 ½ kašika seckanog svežeg korena đumbira
  • 600 g cvetova brokolija
  • 180 g seckanog mladog luka
  • 80 g neslanog pečenog kikirikija

Priprema:

Za ovu piletinu pomešajte vodu i pirinač u šerpi na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok pirinač ne omekša i tečnost se ne upije, oko 20 minuta.

U međuvremenu, pomešajte soja sos, puter od kikirikija, sirće i biber u maloj posudi. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na jakoj vatri. Pržite i mešajte piletinu, beli luk i đumbir u vrelom ulju dok piletina ne porumeni, oko 5 minuta. Smanjite toplotu na srednju i dodajte brokoli, zeleni luk, kikiriki i mešavinu soja sosa. Dinstajte, često mešajući, dok brokoli ne omekša i piletina ne bude kuvana, oko 5 minuta. Servirajte mešavinu piletine i brokolija preko kuvanog pirinča.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!