NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
Piletina sa kikirikijem i pirinčem je lagano jelo u azijskom stilu, savršeno uklopljenih ukusa.
Sastojci:
- 950 ml vode
- 470 ml nekuvanog belog pirinča
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike putera od kikirikija
- 2 kašičice belog vinskog sirćeta
- ¼ kašičice bibera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 pileća filea - isečene na tanke trake
- 3 kašike seckanog belog luka
- 1 ½ kašika seckanog svežeg korena đumbira
- 600 g cvetova brokolija
- 180 g seckanog mladog luka
- 80 g neslanog pečenog kikirikija
Priprema:
Za ovu piletinu pomešajte vodu i pirinač u šerpi na srednje jakoj vatri i pustite da proključa. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte dok pirinač ne omekša i tečnost se ne upije, oko 20 minuta.
U međuvremenu, pomešajte soja sos, puter od kikirikija, sirće i biber u maloj posudi. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na jakoj vatri. Pržite i mešajte piletinu, beli luk i đumbir u vrelom ulju dok piletina ne porumeni, oko 5 minuta. Smanjite toplotu na srednju i dodajte brokoli, zeleni luk, kikiriki i mešavinu soja sosa. Dinstajte, često mešajući, dok brokoli ne omekša i piletina ne bude kuvana, oko 5 minuta. Servirajte mešavinu piletine i brokolija preko kuvanog pirinča.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ: Brzo se sprema, a ima neuporedivo bolji ukus od onoga sa mesom
18. 12. 2024. u 11:00
SOČNO SVINjSKO PEĆENjE U SOSU OD JABUKE: Ovo jelo morate da probate
14. 12. 2024. u 09:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)