JOŠ NIJE KASNO DA JE SPREMITE ZA NOVOGODIŠNJU VEČERU: Slasna rolovana svinjska plećka, meso se lepi za prste

Jovana Vasić

31. 12. 2024. u 09:00

Slasno i sočno jelo za prave gurmane i one izbirljive, a savršeno za novogodišnje praznike.

ЈОШ НИЈЕ КАСНО ДА ЈЕ СПРЕМИТЕ ЗА НОВОГОДИШЊУ ВЕЧЕРУ: Сласна ролована свињска плећка, месо се лепи за прсте

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjske plećke bez kosti
  • 200 g dimljene slanine
  • 10 krastavčića
  • glavica belog luka
  • 200 g ajvara
  • 50 ml ulja
  • čaša belog vina

Priprema:
Meso rasecite napola, rastanjite tučkom, posolite, pobiberite, premažite uljem i senfom, a potom natrljajte čenovima belog luka. Slaninu i sir isecite na tanke režnjeve, krastavčiće na kolutove, pa ih poređajte po mesu koje ste premazali ajvarom, urolajte ga i zavežite. Prelijte meso ostatkom ulja i čašom belog vina. Stavite u tepsiju, zatvorite folijom i pecite oko dva sata na 180 stepeni. Izvadite iz rerne, meso okrenite, opet zatvorite folijom i vratite u rernu na još sat vremena. Desetak minuta pre završetka pečenja skinite foliju i meso zapecite da dobije finu koricu. Isecite na tanke režnjeve i poslužite.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

ŠOK PROGNOZA ZA OKTOBAR: Najavljeno da će pasti pola metra snega! Ovakve ekstreme ni meteorolozi ne pamte

PREMA najavama meteorologa, oktobar 2025. počeće u Srbiji pod uticajem prodora hladnog vazduha sa severoistoka Rusije koji je došao do Nemačke i Poljske, ali se polako približava ka nama što će prouzrokovati razvoj ciklona u Jonskom, Tirenskom i delu Jadranskog mora i već 1. oktobra, u sredu, u večernjim časovima na jugu i jugozapadu Srbije počeće da pada kiša.

30. 09. 2025. u 20:58

Komentari (0)

NISU BEZ RAZLOGA ELIMINISALI ZVEZDU: Legende osvojile bod na početku Lige šampiona, isto sanjaju i protiv silovitog Bajerna