SAVRŠENA IDEJA ZA DANAŠNJI RUČAK: Pohovane šnicle, restovani krompir, čorbica, brzo, lako, a preukusno
Kompletan obrok spreman za tili čas.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za meso:
- 1 par pilećih šnicli
- 3 jaja
- prezle
- mrvice svežeg hleba
- so biber
- ulje
- začini
Za restovan krompir:
- 600 gr krompira
- 1 glavica crnog luka
- začin suvi ili samo so
- crvena ml. paprika
- ulje ..biber
Za čorbu:
- 1,2 l vode
- 200 ml kuvanog paradajza
- peršunov list
- 1 kašika maslinovog ulja
- soli i malo suvog začina
- testenina po izboru
Priprema:
Meso iseći na šnicle pa izlupati. Posoloti, pobiberiti i posuti začinom. Provući kroz brašno, umućena jaja, prezle sitne , jaja i prezle krupne od svežeg hleba.
Pržiti u dubokom ulju sa obe strane da porumeni na tihoj vatri poklopljene.
Krompir skuvati oguliti pa iseći na kocke. Luk iseckati propržiti pa dodati crvenu mlevenu papriku.
Dodati odma krompir, mleveni biber i so. Sve izmešati.
U šerpu sipati vodu, dodati paradajz i ulje posoliti. Kad provri dodati testeninu po želji. Kad se skuva dodati peršunov list.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

NjOKE SA PILETINOM I SPANAĆEM: Od jednostavnih sastojaka napravite jelo kao iz najboljeg restorana
23. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati
22. 01. 2025. u 09:30Novosti online

PUNjENI PATLIDžAN: Savršen spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu
21. 01. 2025. u 09:00Novosti online

ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
15. 01. 2025. u 07:00Novosti online

HOR ĆE PEVATI NA SAHRANI: Ovako će Saša Popović biti ispraćen na večni počinak, opelo će služiti više sveštenika
KREATIVNI direktor "Granda" Saša Popović preminuo je 1. mata u bolnici u Parizu, a u četvrtak će biti sahranjen na Bežanijskom groblju i njegovi najmiliji će ga ispratiti uz hor.
04. 03. 2025. u 17:37

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

"HOĆU EUTANAZIJU" Vedrana Rudan donela odluku: "Rekla sam deci da je gotovo, neću da umirem na rate"
ZA lečenje joj je bilo potrebno dosta novca, a deo je stigao iz Srbije, od direktora izdavačke kuće koja objavljuje njena dela.
03. 03. 2025. u 09:53
Komentari (0)