NESTVARNO UKUSNA ČORBA: Savršena kombinacija crvene paprike i slaninice
ČORBA od pečene crvene paprike sa slaninicom biće pravi raj za vaša nepca.
![НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице НЕСТВАРНО УКУСНА ЧОРБА: Савршена комбинација црвене паприке и сланинице](/data/images/2024-07-03/503229_shutterstock-paradajz-corba_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci
Za pečene paprike:
- 3 velike slatke crvene paprike
- maslinovo ulje
- so, biber
Za čorbu od crvene paprike:
- 6 kriški dimljene slanine
- 2 kašike slanog putera
- 1 luk, isečen na kockice
- 2 šargarepe, isečene na kockice
- 1 štap celera, isečen na kockice
- 6 čenova belog luka, isečenog na kockice
- so, biber, origano, bosiljak, mlevena paprika, majčina dušica, ruzmarin, peršun
- 4 šolje paradajz sosa
- 1 veliki slatki krompir, oljušten i narezan na kockice
- 6 šolja pilećeg bujona
- 3 šolje mleka
- 1 šolja rendanog parmezana
![](/data/images/2024-07-15/507226_shutterstock-21543165231_f.jpg?1738867985)
Foto Shutterstock
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Paprike operite, prepolovite i izvadite semenke.
Obilno ih pokapajte uljem i začinite solju i biberom. Pecite paprike 30 do 35 minuta, dok lepo ne omekšaju.
U međuvremenu pripremite čorbu. Zagrejte veliki lonac za supu na srednjoj vatri i prvo dodajte kriške slanine. Stavite slaninu dok ne porumeni i ne postane hrskava, a zatim je izvadite na tanjir obložen papirnim ubrusima i ostavite sa strane. U masnoću od slanine dodajte puter i ostavite da se istopi.
Zatim dodajte luk, šargarepu i celer i dinstajte dok luk ne omekša. Zatim dodajte beli luk i začinsko bilje i začine: so, biber, papriku, bosiljak, origano, majčinu dušicu i ruzmarin. Dodati i paradajz sos, pa sve izmešati.
Ako želite bogatiji ukus čorbe, 1 šolju mleka zamenite pavlakom.
Zalijte pilećim bujonom, dodajte batat isečen na kockice, poklopite šerpu poklopcem i pustite da provri. Smanjite potom vatru i kuvajte oko 15 do 20 minuta, dok krompir ne omekša.
U supu dodajte pečene paprike i sklonite je sa vatre. Koristite štapni mikser ili običan blender i izmiksajte supu dok ne postane glatka, kremasta i bez grudvica.
Vratite čorbu na šporet, dodajte mleko i zagrevajte na srednjoj vatri dok se ne zagreje. Dodajte šolju rendanog parmezana i sveže seckani peršun. Mešajte dok se sir ne otopi.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Jetra voli kafu | Prof. dr Tamara Milovanović
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA: Starinski recept za bosanske urmašice JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA: Starinski recept za bosanske urmašice](/data/images/2023-08-17/387171_urmasice_t.jpg?time=1738791717)
JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA: Starinski recept za bosanske urmašice
06. 02. 2025. u 13:00
![ŠOK OBRT U SLUČAJU ŽENE KOJA PROSI U KNEZU: Otkrivena prava istina o Jasmini Jovanović (24) ŠOK OBRT U SLUČAJU ŽENE KOJA PROSI U KNEZU: Otkrivena prava istina o Jasmini Jovanović (24)](/data/images/2025-02-07/570660_pgsk9kpturbxy8ynti3yzjkognhmjgxngm4m2fmnzgzmziymjnlotqxns5wbmerkwlnaxya3gabotaf-ezgif.com-webp-to-jpg-converter_kf.jpg?time=1738936252)
ŠOK OBRT U SLUČAJU ŽENE KOJA PROSI U KNEZU: Otkrivena prava istina o Jasmini Jovanović (24)
MREŽE su preplavljene poslednjih dana fotografijom mlade majke koja prosi u Ulici kneza Mihaila u Beogradu, a koja je, kako se ispostavilo proverom policije, profesionalni prevarant i profesionalno se bavi porodičnim prosjačenjem.
07. 02. 2025. u 14:50
![RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANJIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANJIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali](/data/images/2025-02-06/570373_1_kf.jpg?time=1738855983)
RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANjIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali
RAZBIJENI SVI MITOVI O NARODNIM VEROVANjIMA KOD SRBA: Za ova narodna verovanja sigurno niste znali
06. 02. 2025. u 16:32
![JEDNOG NIKO NE BI DA SE ODREKNE: Kako će Dragana i Toni podeliti imovinu nakon razvoda? JEDNOG NIKO NE BI DA SE ODREKNE: Kako će Dragana i Toni podeliti imovinu nakon razvoda?](/data/images/2024-12-09/553613_113307-gaga-i-toni-ig_kf.jpg?time=1738931385)
JEDNOG NIKO NE BI DA SE ODREKNE: Kako će Dragana i Toni podeliti imovinu nakon razvoda?
O RAZVODU pevačice Dragane Mirković i njenog dugogodišnjeg supruga, biznismena Tonija Bijelića, ne prestaje da se priča.
07. 02. 2025. u 13:29
Komentari (0)