UKUSAN I SOČAN RUČAK ZA PRAVI GURMANSKI UŽITAK: Karađorđeva šnicla
Karađorđeva šnicla je uvek siguran izbor za ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 150 g starog kajmaka
- 150 g suvog mesa, vrata ili pečenice
- 3 jaja
- prezle
- ulje ili mast
- brašno
- so i biber
Priprema:
Odstranite žilice na fileu, pa ga isecite na šnicle debljine 4 cm. Istanjite ih kuhinjskim čekićem. Posolite, pobiberite po ukusu, stavite suvo meso i kajmak na sredinu šnicli. Bočne strane dodatno istanjite i savijte ka sredini, pa urolajte šnicle. Umotajte ih providnom folijom i stavite u friz jedan sat. Uvaljajte ih u brašno, umućena jaja, pa u prezle. Zatim ponovo u jaja i u prezle. Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRSTE DA POLIŽETE: Pilav na turski način, sa suvim voćem i orašastim plodovima
05. 02. 2025. u 13:00

LOVAČKI GULAŠ S DIVLjAČI: napravite baš onako kako su naše bake pravile
02. 02. 2025. u 11:00

VUČIĆ NA PITANjE BI-BI-SI-JA O TRAMPU MLAĐEM: Za nas je važno da prevaziđemo opterećenja iz 1999. godine
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima iz Palate Srbija, a pitanje mu je postavio novinar Bi-Bi-Si-ja o susretu sa Donaldom Trampom Mlađim.
14. 03. 2025. u 19:17

IZ KREMLjA OTKRILI: Pojavljivanje Putina u vojnoj uniformi znači samo jedno
POJAVLjIVANjE ruskog predsednika Vladimira Putina u Kurskoj oblasti u uniformi je signal koji govori o odlučnosti da se u najskorije vreme završi operacija oslobađanja Kurske oblasti, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinaru Pavlu Zarubinu za TV „Rusija 1“.
13. 03. 2025. u 15:32

POSVAĐAO SRBE I HRVATE: Mask rekao ODAKLE je Tesla i KOJE je nacionalnosti
PREKO 13.000 lajkova je dobio ovaj post vlasnika "Tesle".
13. 03. 2025. u 21:39
Komentari (0)