UKUSAN I SOČAN RUČAK ZA PRAVI GURMANSKI UŽITAK: Karađorđeva šnicla
Karađorđeva šnicla je uvek siguran izbor za ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 150 g starog kajmaka
- 150 g suvog mesa, vrata ili pečenice
- 3 jaja
- prezle
- ulje ili mast
- brašno
- so i biber
Priprema:
Odstranite žilice na fileu, pa ga isecite na šnicle debljine 4 cm. Istanjite ih kuhinjskim čekićem. Posolite, pobiberite po ukusu, stavite suvo meso i kajmak na sredinu šnicli. Bočne strane dodatno istanjite i savijte ka sredini, pa urolajte šnicle. Umotajte ih providnom folijom i stavite u friz jedan sat. Uvaljajte ih u brašno, umućena jaja, pa u prezle. Zatim ponovo u jaja i u prezle. Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.
(trpeza)
Preporučujemo

PRSTE DA POLIŽETE: Pilav na turski način, sa suvim voćem i orašastim plodovima
05. 02. 2025. u 13:00

LOVAČKI GULAŠ S DIVLjAČI: napravite baš onako kako su naše bake pravile
02. 02. 2025. u 11:00

TRAMP OTKRIO KOLIKO LjUDI NEDELjNO GINE U UKRAJINI: "Putin ubija mnogo ukrajinskih vojnika"
PREDSEDNIK Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je danas da je nezadovoljan ponašanjem ruskog predsednika Vladimira Putina i naveo da razmatra nove sankcije protiv Rusije.
08. 07. 2025. u 20:36

SKANDAL! PLENKOVIĆ O USTAŠKOM KONCERTU TOMPSONA: "Ponosni smo, jedino on može da okupi pola miliona"
PREMIJER Hrvatske Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon sednice Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Glavna tema bila je koncert Marka Perkovića Tompsona na Hipodromu i ustaška ikonografija koja se tamo mogla videti, ali i čuti.
07. 07. 2025. u 18:33

SLAVIMO PETROVDAN: Šta se danas ne radi i šta treba umesiti
SRPSKA pravoslavna crkva i njeni vernici danas proslavljaju Petrovdan, praznik koji je posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu.
12. 07. 2025. u 07:34
Komentari (0)