UKUSAN I SOČAN RUČAK ZA PRAVI GURMANSKI UŽITAK: Karađorđeva šnicla

Jovana Vasić

12. 02. 2025. u 09:00

Karađorđeva šnicla je uvek siguran izbor za ručak.

УКУСАН И СОЧАН РУЧАК ЗА ПРАВИ ГУРМАНСКИ УЖИТАК: Карађорђева шницла

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g svinjskog filea
  • 150 g starog kajmaka
  • 150 g suvog mesa, vrata ili pečenice
  • 3 jaja
  • prezle
  • ulje ili mast
  • brašno
  • so i biber

Priprema:

Odstranite žilice na fileu, pa ga isecite na šnicle debljine 4 cm. Istanjite ih kuhinjskim čekićem. Posolite, pobiberite po ukusu, stavite suvo meso i kajmak na sredinu šnicli. Bočne strane dodatno istanjite i savijte ka sredini, pa urolajte šnicle. Umotajte ih providnom folijom i stavite u friz jedan sat. Uvaljajte ih u brašno, umućena jaja, pa u prezle. Zatim ponovo u jaja i u prezle. Pržite u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.

(trpeza)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MUŠKARCIMA POSLE PEDESETE MLAZ URINA PRIMETNO SLABI