FAHITA SA PILETINOM: Odličan miks mesa i povrća na meksički način
Omiljeno restoransko, meksičko jelo u vašem domu - zašto da ne? Začini u ovom receptu igraju glavnu ulogu, pa najpre proverite imate li ih sve.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 kašike ulja
- 2 kašike aleve paprike
- 1 kašika dimljene paprike
- 1 kašika soli
- 1 kašika kumina
- 1 kašika origana
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1,5 kašičica crnog luka u prahu
- 1,5 kašičica belog luka u prahu
- 1,5 kašičica bibera
- 700g pilećih grudi
- 1 crvena paprika
- 1 žuta babura
- 1 zelena babura
- 1 crni luk
Priprema:
Sve začine izmešajte i stavite u jednu teglicu. Piletinu isecite na trake širine jedan centimetar. Paprike operite i takođe iseckajte na trake iste širine. Crni luk očistite i isecite na rebarca. Meso i povrće stavite u pleh. Pospite sa tri kašike mešavine začina, pa sve dobro izmešajte. Rasporedite da sve bude u jednom sloju u plehu. Pospite uljem. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pri vrhu rerne, 35-40 minuta. Služite uz tortilje, a sve začinite limunovim sokom, sa dodatkom pavlake ili nečeg drugog, po želji.
(ona)
Preporučujemo

KROMPIR SA GRAŠKOM U KREMASTOM SOSU: Napravite ručak koji će cela porodica da obožava
15. 03. 2025. u 09:00

NEODOLjIVO UKUSAN: Pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama, zapečen u rerni
11. 03. 2025. u 12:00

PUTIN O ISPORUCI "TOMAHAVKA": Ako Ukrajina napadne oružjem dugog dometa, odgovor će biti zapanjujući
AKO Ukrajina pokrene napade oružjem dugog dometa na Rusiju, odgovor će biti zapanjujući, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.
23. 10. 2025. u 17:59

STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38

SPAVA PORED VC ŠOLjE BEZ POKLOPCA Haos u zatvoru gde je Sarkozi, viču mu: "Osvetićemo Gadafija!" Poseban tretman za bivšeg predsednika
"SVI zatvorenici prave buku, viču, lupaju po zidovima..."
22. 10. 2025. u 15:32
Komentari (0)