SA BEŠAMELOM I PEČURKAMA: Vegetarijanski kroketi, nećete prestati da ih jedete
Vredi malo se pomučiti oko pripreme ovih kroketa jer je ukus neverovatan, i prosto mame da ih jedete još!

Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 100 g šampinjona
- 400 g krompira
- 100 g šargarepe
- 100 g celera
- 100 g graška
- 1-2 kašike prezli
- so, biber
- ulje

Foto: Shutterstock
Za bešamel sos:
- 50 g maslaca
- 50 g glatkog brašna
- 250 ml mleka
- jaje
- 2 kašike rendanog parmezana
- mleveni muskatni oraščić
Za paniranje:
- 2 jaja
- 50 g glatkog brašna
- 50 g prezli
Priprema kroketa sa bešamelom i pečurkama
Krompir skuvajte u ljusci, pa ga oljuštite i ispasirajte. Očišćenu šargarepu, celer i grašak skuvajte u malo slane vode, ocedite i usitnite. Pripremite gusti bešamel sos na sledeći način: na zagrejanom maslacu propržite brašno, mešajući sve vreme, umešajte mleko i kratko prokuvajte. Pustite da se malo ohladi pa umešajte jaje, parmezan i muskatni oraščić. Dodajte oprane, očišćene i dobro oceđene šampinjone, koje ste prethodno sitno iseckali, krompir, povrće i prezle. Prema potrebi posolite, pobiberite i dobro promešajte. Od dobijene smese rukama oblikujte krokete pa ih uvaljajte u brašno, umućena jaja i prezle. Ispržite ih na zagrejanom ulju s obe strane, dok ne porumene.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA OD JAJA: Odlična kao prilog, a može biti i ukusan obrok
24. 04. 2025. u 13:00

HRSKAVA JAJA SA SLANINICOM: Idealan način da ih iskoristite posle Uskrsa
23. 04. 2025. u 07:00

ŠOJGU UPOZORAVA: Taj potez bi mogao dovesti do trećeg svetskog rata
SEKRETAR Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu upozorio je da bi uvođenje mirovnjaka na istorijske teritorije Rusije moglo dovesti do trećeg svetskog rata.
24. 04. 2025. u 19:46

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

USTAŠLUK NA DELU I Hrvatski kardinal veliča Tompsona - totalno ludilo u Hrvatskoj
KOLIKO je Hrvatska ogrizla u mržnji prema Srbima govori činjenica da je čak i tamošnji kardinal govorio o koncertu Topsona poznatog po pesmama koje veličaju klanje Srba.
24. 04. 2025. u 17:01
Komentari (0)