ZNAJU ONI ŠTA VALJA: Turski đuveč, ukusno, zdravo i originalno jelo
Sada je pravo vreme za pripremu ovog jela jer sve namirnice možete naći sveže na pijaci. Neverovatno je ukusno i originalno.
Foto Shutterstock
Potrebno je:
- 800 g jagnjetine
- 100 g boranije
- 3 krompira
- 3 šargarepe
- tikvica
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 2 glavice crnog luka
- kašika crvene mlevene paprike
- 2 lovorova lista
- 2 kašike mešavine suvih biljnih začina
- 3 čena belog luka
- 1/2 kašike sirćeta
- so, biber
Priprema:
Prodinstajte crni i beli luk na zagrejanom ulju dok ne požute, dodajte šargarepu i meso isečeno na kockice i dinstajte 15 minuta. Po potrebi dolijte malo vode. Dodajte očišćene i isečene paprike, boraniju, tikvicu, krompir, paradajz, patlidžan, lovor i, po potrebi, još ulja. Začinite i dodajte još oko 300 ml vode. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Sklonite sa šporeta i prebacite u posudu za pečenje. Pecite oko sat u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
Preporučujemo
NAJMEKŠA JAGNjETINA NA SVETU: Sočni but, uživaćete u svakom zalogaju
09. 06. 2025. u 09:00
NESTAĆE SA STOLA U SEKUNDI: Vrući hleb sa sirom i belim lukom (VIDEO)
08. 06. 2025. u 07:00
SPREMA SE BRZO I LAKO, A SOČNA JE I MEKANA: Za ovu picu ne treba da mesite testo
05. 06. 2025. u 07:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)