ZNAJU ONI ŠTA VALJA: Turski đuveč, ukusno, zdravo i originalno jelo

Bojana Jovanović

11. 06. 2025. u 09:00

Sada je pravo vreme za pripremu ovog jela jer sve namirnice možete naći sveže na pijaci. Neverovatno je ukusno i originalno.

ЗНАЈУ ОНИ ШТА ВАЉА: Турски ђувеч, укусно, здраво и оригинално јело

Foto Shutterstock

Potrebno je:

- 800 g jagnjetine

- plavi patlidžan
- 100 g boranije
- 3 krompira
- 3 šargarepe
- tikvica
- 3 paprike
- 3 paradajza
- 2 glavice crnog luka
- kašika crvene mlevene paprike
- 2 lovorova lista
- 2 kašike mešavine suvih biljnih začina
- 3 čena belog luka
- 1/2 kašike sirćeta
- so, biber

Priprema:

Prodinstajte crni i beli luk na zagrejanom ulju dok ne požute, dodajte šargarepu i meso isečeno na kockice i dinstajte 15 minuta. Po potrebi dolijte malo vode. Dodajte očišćene i isečene paprike, boraniju, tikvicu, krompir, paradajz, patlidžan, lovor i, po potrebi, još ulja. Začinite i dodajte još oko 300 ml vode. Poklopite i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta. Sklonite sa šporeta i prebacite u posudu za pečenje. Pecite oko sat u rerni, prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MOGLO BI UMRETI 4.500 LJUDI Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi

JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.

01. 07. 2025. u 11:45

Komentari (0)

VEČERI TEATRA U SRCU GRADA: Završen prvi MozzART pozorišni festival